Bug 73580 - i810 not possible to start second X
Summary: i810 not possible to start second X
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel
Version: 7.3
Hardware: i686
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Arjan van de Ven
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2002-09-06 10:25 UTC by kill
Modified: 2008-08-01 16:22 UTC (History)
1 user (show)

(edit)
Clone Of:
(edit)
Last Closed: 2004-09-30 15:39:54 UTC


Attachments (Terms of Use)
Log file from first X (26.18 KB, text/plain)
2002-09-06 10:26 UTC, kill
no flags Details
Log file from second X (15.21 KB, text/plain)
2002-09-06 10:27 UTC, kill
no flags Details

Description kill 2002-09-06 10:25:11 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (compatible; Konqueror/3)

Description of problem:
Trying to start more than one X not possible. Second X server does not start.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. on VT1 run X :0
2. on VT2 run X :1
3.
	

Actual Results:  First X starts as expected on VT 7

Second crashes with the following message (exerpt from XFree86.1.log):
(WW) xf86AcquireGART: AGPIOC_ACQUIRE failed (Device or resource busy)
(EE) GARTInit: AGPIOC_INFO failed (Invalid argument)
(EE) I810(0): AGP GART support is not available.  Make sure your kernel has
        agpgart support or that the agpgart kernel module is loaded.
(II) UnloadModule: "i810"
(II) UnloadModule: "ddc"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libddc.a
(II) UnloadModule: "int10"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libint10.a
(II) UnloadModule: "vbe"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libvbe.a
(II) UnloadModule: "vgahw"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found



Expected Results:  Second X should come up on VT8

Additional info:

Pc: i686 64Mb Ram onboard i810 chipset

Comment 1 kill 2002-09-06 10:26:08 UTC
Created attachment 75205 [details]
Log file from first X

Comment 2 kill 2002-09-06 10:27:26 UTC
Created attachment 75206 [details]
Log file from second X

Comment 3 kill 2002-09-06 10:29:56 UTC
lateset kernel 2.4.18-10 installed, no change

Comment 4 kill 2002-09-06 11:38:47 UTC
one workaround is to rename/remove the i810.o kernel module.

Comment 5 Bugzilla owner 2004-09-30 15:39:54 UTC
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.