Bug 740363 - Vesa won't work with resolution 1024x768 or less
Summary: Vesa won't work with resolution 1024x768 or less
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: xorg-x11-drv-vesa
Version: 6.2
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Adam Jackson
QA Contact: Desktop QE
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: 842499
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2011-09-21 18:46 UTC by Jiri Koten
Modified: 2012-08-03 18:46 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-08-03 18:46:11 UTC


Attachments (Terms of Use)
Xorg.0.log (81.57 KB, text/plain)
2011-09-21 18:49 UTC, Jiri Koten
no flags Details

Description Jiri Koten 2011-09-21 18:46:34 UTC
Description of problem:
On my ThinkPad T500 native res. of 1680x1050 works when using vesa. But it doesn't work with resolution 1024x768 or less - screen is garbage.

HW: T500 (2241B48)
Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2a42] (rev 07)


Supported res.:
$ xrandr -q
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
Screen 0: minimum 640 x 480, current 1680 x 1050, maximum 1680 x 1050
default connected 1680x1050+0+0 0mm x 0mm
   1680x1050       0.0* 
   1280x1024       0.0  
   1024x768        0.0  
   800x600         0.0  
   640x480         0.0  


Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-drv-vesa-2.3.0-2.el6
xorg-x11-server-Xorg-1.10.4-3.el6
kernel-2.6.32-199.el6

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. boot with nomodeset and rdblacklist=intel
2. wait until X session starts
3. change resolution to 1024x768
  
Actual results:
garbage screen

Expected results:
lower then native resolution is applied.

Additional info:
I don't use any manual xorg.conf

Comment 1 Jiri Koten 2011-09-21 18:49:52 UTC
Created attachment 524257 [details]
Xorg.0.log

Comment 3 Adam Jackson 2011-10-03 18:01:28 UTC
Moving to 6.3 radar, no further updates to the vesa driver are planned for 6.2 except to correct regressions.  If this scenario worked in 6.1, please move this back to 6.2.

Comment 4 Jiri Koten 2011-10-04 13:31:52 UTC
Same issue is in 6.1 with xorg-x11-drv-vesa-2.3.0-1.el6, it is not a regression.

Comment 6 RHEL Product and Program Management 2012-07-10 07:01:18 UTC
This request was not resolved in time for the current release.
Red Hat invites you to ask your support representative to
propose this request, if still desired, for consideration in
the next release of Red Hat Enterprise Linux.

Comment 7 RHEL Product and Program Management 2012-07-11 02:09:20 UTC
This request was erroneously removed from consideration in Red Hat Enterprise Linux 6.4, which is currently under development.  This request will be evaluated for inclusion in Red Hat Enterprise Linux 6.4.

Comment 9 RHEL Product and Program Management 2012-08-03 18:46:11 UTC
Development Management has reviewed and declined this request.
You may appeal this decision by reopening this request.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.