Bug 7470 - printer not detected
Summary: printer not detected
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: printtool
Version: 6.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Bernhard Rosenkraenzer
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-12-01 10:01 UTC by pierre.durand
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-12-06 07:54:35 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description pierre.durand 1999-12-01 10:01:47 UTC
My HP Deskjet 560C is not detected under Redhat 6.1 but it was correctly
detected under RedHat 5.0 and I have no problems with Windows 95
The led busy on the printer panel is always on
When with printool I try to add a printer I get always the same message:
/dev/lp0 not detected
/dev/lp1 not detected
/dev/lp2 not detected
I have already added
 alias parport_lowlevel parport_pc
 to my /etc/conf.modules manually for now.
without effect
Thanks

Comment 1 Bernhard Rosenkraenzer 1999-12-01 12:09:59 UTC
What does
	dmesg |grep parport
say after you've tried printing?
Does something simple like
	echo "Windows sucks" >/dev/lp0
work?
Is the printer port activated in the BIOS, and set to a reasonable protocol,
such as "EPP" or "Bidirectional"?


------- Email Received From  "Pierre DURAND" <Pierre.Durand@iep.upmf-grenoble.fr> 12/02/99 03:38 -------


------- Email Received From  "Pierre DURAND" <Pierre.Durand@iep.upmf-grenoble.fr> 12/02/99 04:23 -------


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.