Bug 747532 - IME specific menu items do not work if ibus-gnome3 is enabled
IME specific menu items do not work if ibus-gnome3 is enabled
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: ibus (Show other bugs)
16
Unspecified Unspecified
unspecified Severity unspecified
: ---
: ---
Assigned To: fujiwara
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-10-20 04:06 EDT by Daiki Ueno
Modified: 2011-11-11 01:07 EST (History)
4 users (show)

See Also:
Fixed In Version: ibus-1.4.0-5.fc16
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2011-11-11 01:07:29 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Daiki Ueno 2011-10-20 04:06:56 EDT
Description of problem:

Clicking on IME specific items on the ibus-gnome3 menu has no effect.

Version-Release number of selected component (if applicable):

ibus-libs-1.4.0-4.fc16.x86_64
ibus-1.4.0-4.fc16.x86_64
ibus-gnome3-1.4.0-4.fc16.x86_64
ibus-anthy-1.2.6-3.fc16.x86_64

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. enable Input Method Indicator shell extension with gnome-tweak-tool
2. enable ibus-anthy on gedit
3. click "Preferences - Anthy" in the IBus menu
  
Actual results:
ibus-setup-anthy should be launched

Expected results:
nothing happens.

Additional info:
Comment 1 fujiwara 2011-10-20 04:46:54 EDT
Thanks for filing this.

In F15, I added a workaround not to move the input focus to ibus menu but the workaround does not work in F16.
After I discussed with upstream, it seems shell menu always have the global settings instead of input context settings.
So this part needs to be implemented again. I think it's a bit risk to fix this in F16 GA unfortunately.

Currently only IME selection is fixed.
Comment 2 Parag Nemade 2011-10-20 04:52:26 EDT
I too have noticed this problem.
Comment 4 fujiwara 2011-10-21 03:27:22 EDT
I think this will be fixed together with bug 747845.
Comment 5 Daiki Ueno 2011-11-11 01:07:29 EST
Confirmed that this is fixed in the current stable version.  Closing.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.