Bug 75522 - blank choices in redhat-config-language
blank choices in redhat-config-language
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: redhat-config-language (Show other bugs)
8.0
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Brent Fox
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-10-09 10:59 EDT by Peter L. Hurd
Modified: 2008-05-01 11:38 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-10-15 15:03:22 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Peter L. Hurd 2002-10-09 10:59:31 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.5 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20020809

Description of problem:
have three languages installed according to /etc/sysconfig/i18n, but no options
appear in the redhat-config-language GUI.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. This behaviour is true on both 7.3 -> 8.0 upgraded machines, but not on fresh
8.0 machines


Actual Results:  Language choice GUI is left blank.

Contents of /etc/sysconfig/i18n are:
[pete@madrone pete]$ more /etc/sysconfig/i18n
LANG="en_US"
SUPPORTED="en_CA:en:en_US:en"
SYSFONT="lat0-sun16"
SYSFONTACM="iso01"


Expected Results:  ought to be two (three?) options in the GUI, corresponding
to: en, en_CA (& en_US ?)

Additional info:
Comment 1 Brent Fox 2002-10-14 15:42:29 EDT
Ah, rats.  redhat-config-language is expecting the contents of
/etc/sysconfig/i18n to be in the form "en_US.UTF-8" instead of en_US.  

I'm not sure if the entries in /etc/sysconfig/i18n should have been migrated to
a UTF tag or not.  I'll check on that.  

In any case, redhat-config-language should have a way of handling it.
Comment 2 Christopher Sylvain 2002-10-15 11:05:57 EDT
I was about to report the same bug for my upgraded 7.3->8.0 system.

contents of my i18n file:
LANG="en_US.iso885915"
SUPPORTED="en_US:en"
SYSFONT="lat0-sun16"
SYSFONTACM="iso01"

Comment 3 Brent Fox 2002-10-15 11:12:25 EDT
I'm working on a fix at the moment.
Comment 4 Christopher Sylvain 2002-10-15 13:12:25 EDT
In case this helps..

I changed my i18n contents to:
LANG="en_US.UTF-8"
SUPPORTED="en_US:en"
SYSFONT="lat0-sun16"
SYSFONTACM="iso01"
(logged out and back in again, and double-checked LANG envar)
..and the choices are still blank.
Comment 5 Christopher Sylvain 2002-10-15 13:20:05 EDT
Oh, I see now.. I've changed SUPPORTED in i18n to
SUPPORTED="en_US.UTF-8:en"
and now I've got a choice of "English(USA)".  OK.

Say, shouldn't SYSFONT be "latarcyrheb-sun16"?
Comment 6 Brent Fox 2002-10-15 14:42:33 EDT
Yes, the SYSFONT should be "latarcyrheb-sun16"
Comment 7 Brent Fox 2002-10-15 15:03:14 EDT
Ok, I have made a new version available at:
http://people.redhat.com/bfox/RPMS/redhat-config-language-1.0.1-8.noarch.rpm

I have not been able to test it thoroughly, so maybe you all could give it a
try.  If this works for you, I will push it out to Rawhide.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.