Bug 75648 - Default route not being propely set with ppp interfaces
Default route not being propely set with ppp interfaces
Status: CLOSED DEFERRED
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: initscripts (Show other bugs)
8.0
i386 Linux
high Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Bill Nottingham
Brock Organ
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-10-10 12:58 EDT by Joel Barrios
Modified: 2014-03-16 22:31 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-09-29 16:20:13 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Joel Barrios 2002-10-10 12:58:59 EDT
Description of Problem:

Default route not being properly stablished while activating a ppp interface

Version-Release number of selected component (if applicable):
initscripts-6.95-1

How Reproducible:

Every time a ppp interface is activated.

Steps to Reproduce:
1. Create an ppp interface
2. activate the ppp0 interface created
3. It does not set properly the defauilt route.

Actual Results:


Expected Results:


Additional Information:

Afeter activating ppp0 interface:
# route -n
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
200.39.227.7    0.0.0.0         255.255.255.255 UH    0      0        0 ppp0
192.168.3.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
192.168.2.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
10.0.0.0        0.0.0.0         255.255.0.0     U     0      0        0 eth0
127.0.0.0       0.0.0.0         255.0.0.0       U     0      0        0 lo
0.0.0.0         192.168.1.254   0.0.0.0         UG    1      0        0 eth0
0.0.0.0         192.168.1.254   0.0.0.0         UG    1      0        0 eth0
0.0.0.0         192.168.1.254   0.0.0.0         UG    1      0        0 eth0

I had to execute route add -net 0.0.0.0 netmask 0.0.0.0 gw 200.39.227.7 have my
ppp0 interface working properly:

# route -n
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
200.39.227.7    0.0.0.0         255.255.255.255 UH    0      0        0 ppp0
192.168.3.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
192.168.2.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
10.0.0.0        0.0.0.0         255.255.0.0     U     0      0        0 eth0
127.0.0.0       0.0.0.0         255.0.0.0       U     0      0        0 lo
0.0.0.0         200.39.227.7    0.0.0.0         UG    0      0        0 ppp0
0.0.0.0         192.168.1.254   0.0.0.0         UG    1      0        0 eth0
0.0.0.0         192.168.1.254   0.0.0.0         UG    1      0        0 eth0
0.0.0.0         192.168.1.254   0.0.0.0         UG    1      0        0 eth0
Comment 1 Bill Nottingham 2005-09-29 16:20:13 EDT
Closing bugs on older, no longer supported, releases. Apologies for any lack of
response.

If this persists on a current release, such as Fedora Core 4, please open a new bug.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.