Bug 769964 - bad /etc/mtab in initramfs
bad /etc/mtab in initramfs
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: lorax (Show other bugs)
rawhide
Unspecified Unspecified
unspecified Severity unspecified
: ---
: ---
Assigned To: Martin Gracik
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-12-22 15:39 EST by John Reiser
Modified: 2013-07-04 09:00 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version: lorax-17.8-1
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-03-14 05:59:49 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description John Reiser 2011-12-22 15:39:48 EST
Description of problem: Upon booting a DVD built for installing rawhide for Fedora 17, systemd complains that /etc/mtab is bad.


Version-Release number of selected component (if applicable):
lorax-17.1-1.fc17.x86_64
anaconda-17.2-1.fc17.x86_64
systemd-37-3.fc16.x86_64


How reproducible: every time


Steps to Reproduce:
1. build and burn DVD for install of rawhide for Fedora 17
2. boot DVD for install
3.
  
Actual results: syslog has:
-----
[   62.841678] systemd[1]: /etc/mtab is not a symlink or not pointing to /proc/self/mounts. This is not supported anymore. Please make sure to replace this file by a symlink to avoid incorrect or misleading mount(8) output.
-----

Expected results: no complaint


Additional info:

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.