Bug 772 - SB16 not recognized
SB16 not recognized
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: sndconfig (Show other bugs)
5.2
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 1999-01-10 01:39 EST by yarbrough
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-01-11 10:28:33 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description yarbrough 1999-01-10 01:39:05 EST
SB16 (not PnP) is no longer auto detected by sndconfig.
Pretty sure it worked with RH 5.1.  Even manually setting
IRQ, DMA & I/O info doesn't work. Fails sample sound.
Comment 1 yarbrough 1999-01-10 15:36:59 EST
Got it working by adding the following two lines to /etc/conf.modules

alias sound sb
options -k sb io=0x220 irq=5 dma=1,5

Why didn't this get added during setup?
Comment 2 Bill Nottingham 1999-01-11 10:28:59 EST
if you got the error message
'An error occured opening /dev/audio', you hit a bug in
sndconfig. It's been fixed since RH5.2 was released.
Comment 3 tincher 1999-03-24 22:31:59 EST
You also need to add:
alias midi opl3
options -k opl3 io=0x388

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.