This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2016-09-28. It is expected to last about 1 hours
Bug 79208 - brazilian portuguese accent problem
brazilian portuguese accent problem
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kde-i18n (Show other bugs)
8.0
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ngo Than
Ben Levenson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-12-07 08:18 EST by Need Real Name
Modified: 2007-04-18 12:48 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-09-19 03:52:56 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)
Image showing the wrong result and the espected result (20.24 KB, image/png)
2002-12-11 11:25 EST, Need Real Name
no flags Details

  None (edit)
Description Need Real Name 2002-12-07 08:18:30 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)

Description of problem:
I have RH 8.0 with KDE installed and Brazilian portuguese configured. When I 
try to type a "C cedil" "g" (keying "'" and "c") I get a c with accute accent 
instead of a "g". This worked fine with RH 7.3 and previous versions.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
Try to type a "g" (keying "'" and "c") I get a c with accute accent instead of 
a "g". This worked fine with RH 7.3 and previous versions.
	

Actual Results:  I got a c with accute accent instead of a c cedil.

Expected Results:  g (c cedil)

Additional info:
Comment 1 Need Real Name 2002-12-07 08:21:40 EST
Forgot to say, keyboard is US International with deadkeys. PS: It seems that 
bugzilla does not accepts special chars like the c cedil. It replaced the c 
cedil with "g".
Comment 2 Ngo Than 2002-12-11 10:26:46 EST
Does it work for you if you use xterm ? (Just start xterm and then type here)
Could you please add screenshots, which shows what is correct and what is wrong?

Thanks
Comment 3 Need Real Name 2002-12-11 11:24:09 EST
When I try to type it on xterm it shows a space instead of the c cedil, the 
other special chars with accents seems to be ok. I have attached an image 
displaying what KDE shows in the text editor and what would be the correct 
character. 

PS: It works OK in Gnome.
Comment 4 Need Real Name 2002-12-11 11:25:06 EST
Created attachment 88405 [details]
Image showing the wrong result and the espected result
Comment 5 Valnir Ferreira Jr 2006-09-19 03:52:56 EDT
Given the age of this bug, please reopen bug as a new one if bug still exists in
current release.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.