Bug 79313 - manpage for rhn_register should state "https" instead of "http"
manpage for rhn_register should state "https" instead of "http"
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: rhn_register (Show other bugs)
All Linux
medium Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Adrian Likins
Fanny Augustin
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2002-12-09 17:51 EST by Lee Sheridan
Modified: 2007-04-18 12:48 EDT (History)
6 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2004-09-02 17:17:08 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Lee Sheridan 2002-12-09 17:51:14 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.1) Gecko/20021007

Description of problem:
The manpage for rhn_register says:

       rhn_register  use  a http based protocol for communication
       with Red Hat Network, so if you are behind web proxy,  you
       may  need  to  configure  the proxy support before you can

By this description, rhn_register should work behind my firewall which only
allows outbound http (80/tcp), but I am seeing denied traffic over https
(443/tcp).  The manpage and other related documention should be more clear about

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Run rhn_update on a firewall blocking everything outbound but 80/tcp

Additional info:
Comment 1 Tammy Fox 2002-12-18 03:30:30 EST
Reassigning to owner of rhn_register
Comment 2 Ian Wienand 2003-02-20 00:49:42 EST
Also, when you run rhn_register --configure this needs to be addressed.  I had a
http proxy in the box that says "Enable HTTP Proxy:" but didn't realise my
network server to use box had https://

It constantly failed piping the ssl requests through my http proxy.  I would
suggest adding another box here that says enable https proxy, that way it will
be clear to people like me who need a http proxy but not a https proxy.

this was on the phoebe beta.
Comment 3 Adrian Likins 2004-09-02 17:17:08 EDT
man page should be fixed in 2.9.13

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.