Bug 81132 - ide-scsi code in kernel-2.4.20-2.2 doesn't seem to work
ide-scsi code in kernel-2.4.20-2.2 doesn't seem to work
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Public Beta
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
phoebe
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-01-05 20:20 EST by Nathan G. Grennan
Modified: 2007-04-18 12:49 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-01-14 04:41:57 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Nathan G. Grennan 2003-01-05 20:20:44 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.7 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20021216

Description of problem:
When I put hdc=ide-scsi on the kernel line for grub I end up with


Jan  5 13:42:04 cygnusx-1 kernel: ide-scsi: hdc: unsupported command in request
queue (0)
Jan  5 13:42:04 cygnusx-1 kernel: end_request: I/O error, dev 16:1e (hdc), sector 4
Jan  5 13:42:04 cygnusx-1 kernel: ide-scsi: hdc: unsupported command in request
queue (0)
Jan  5 13:42:04 cygnusx-1 kernel: end_request: I/O error, dev 16:1e (hdc), sector 6
Jan  5 13:42:04 cygnusx-1 kernel: ide-scsi: hdc: unsupported command in request
queue (0)
Jan  5 13:42:04 cygnusx-1 kernel: end_request: I/O error, dev 16:1f (hdc), sector 0
Jan  5 13:42:04 cygnusx-1 kernel: ide-scsi: hdc: unsupported command in request
queue (0)
Jan  5 13:42:04 cygnusx-1 kernel: end_request: I/O error, dev 16:1f (hdc), sector 2
Jan  5 13:42:04 cygnusx-1 kernel: ide-scsi: hdc: unsupported command in request
queue (0)
Jan  5 13:42:04 cygnusx-1 kernel: end_request: I/O error, dev 16:1f (hdc), sector 4


I get the same thing with hda when I put in hda=ide-scsi.

There are on my onboard VIA controller:

00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586B PIPC Bus Master IDE (rev
06) (prog-if 8a [Master SecP PriP])
Subsystem: VIA Technologies, Inc. VT8235 Bus Master ATA133/100/66/33 IDE

hda is my Pacific Digital 48x12x48 CDRW drive
hdc is my Creative 6x DVD-ROM drive

I setup the dvd drive with scsi emulation so that I can do cd to cd copying and
it is consistant tiwht the cdrw drive. I have always done this in the past and
did it with the same hardware and 2.4.18-19.8.0 under RedHat 8.0.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. add hdc=ide-scsi to the kernel line in grub.conf
2. reboot

    

Actual Results:  errors in dmesg

Expected Results:  Something like this in dmesg

scsi0 : SCSI host adapter emulation for IDE ATAPI devices
  Vendor: HL-DT-ST  Model: CD-RW GCE-8240B   Rev: 1.08
  Type:   CD-ROM                             ANSI SCSI revision: 02


Additional info:

The drives work fine without scsi-emulation, but of course I need scsi emulation
for cd burning.
Comment 1 Nathan G. Grennan 2003-01-05 22:09:36 EST
Upgraded to 2.4.20-2.6 and the scsi-emulation problem is fixed.
Comment 2 Nathan G. Grennan 2003-01-07 09:02:32 EST
Since 2.4.20-2.6 has been abandoned I am reopening to bug to make sure it isn't
forgotten.
Comment 3 Nathan G. Grennan 2003-01-14 04:41:57 EST
Works in 2.4.20-2.9 and beyond

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.