Bug 812614 - vdsm : getVdsCaps reports wrong CPU flags.
vdsm : getVdsCaps reports wrong CPU flags.
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 798188
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: vdsm (Show other bugs)
6.3
Unspecified Unspecified
unspecified Severity urgent
: rc
: ---
Assigned To: Dan Kenigsberg
Daniel Paikov
: Regression, TestBlocker
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-04-15 08:27 EDT by Oded Ramraz
Modified: 2013-07-04 03:55 EDT (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-04-15 09:53:36 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Oded Ramraz 2012-04-15 08:27:53 EDT
Description of problem:

I have clusters with "Intel Nehalem Family" CPU model name.
After adding my hosts to this cluster they change theirs status to non operational due to missing CPU flags . 
After further investigation we found out that a recent patch which disallow cross-vendor virtualization lead to this problem . 




Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1.Add cluster with "Intel Nehalem Family" cpu name . 
2.Add host with Nehalem CPU. 
3.Host become non operational 

  
Actual results:


Expected results:


Additional info:

[root@vulcan02 ~]# vdsClient 0 getVdsCaps
        HBAInventory = {'iSCSI': [{'InitiatorName': 'iqn.1994-05.com.redhat:1a2ab3b5eb9'}], 'FC': []}
        ISCSIInitiatorName = iqn.1994-05.com.redhat:1a2ab3b5eb9
        bondings = {'bond4': {'addr': '', 'cfg': {}, 'mtu': '1500', 'netmask': '', 'slaves': [], 'hwaddr': '00:00:00:00:00:00'}, 'bond0': {'addr': '', 'cfg': {}, 'mtu': '1500', 'netmask': '', 'slaves': [], 'hwaddr': '00:00:00:00:00:00'}, 'bond1': {'addr': '', 'cfg': {}, 'mtu': '1500', 'netmask': '', 'slaves': [], 'hwaddr': '00:00:00:00:00:00'}, 'bond2': {'addr': '', 'cfg': {}, 'mtu': '1500', 'netmask': '', 'slaves': [], 'hwaddr': '00:00:00:00:00:00'}, 'bond3': {'addr': '', 'cfg': {}, 'mtu': '1500', 'netmask': '', 'slaves': [], 'hwaddr': '00:00:00:00:00:00'}}
        clusterLevels = ['3.0', '3.1']
        cpuCores = 4
        cpuFlags = fpu,vme,de,pse,tsc,msr,pae,mce,cx8,apic,sep,mtrr,pge,mca,cmov,pat,pse36,clflush,dts,acpi,mmx,fxsr,sse,sse2,ss,ht,tm,pbe,syscall,nx,pdpe1gb,rdtscp,lm,constant_tsc,arch_perfmon,pebs,bts,rep_good,nopl,xtopology,nonstop_tsc,aperfmperf,pni,pclmulqdq,dtes64,monitor,ds_cpl,vmx,smx,est,tm2,ssse3,cx16,xtpr,pdcm,pcid,dca,sse4_1,sse4_2,popcnt,aes,lahf_lm,ida,arat,epb,dts,tpr_shadow,vnmi,flexpriority,ept,vpid,model_coreduo,model_Conroe
        cpuModel = Intel(R) Xeon(R) CPU           E5620  @ 2.40GHz
        cpuSockets = 1
        cpuSpeed = 2400.223
        emulatedMachines = ['pc-0.15', 'pc-1.0', 'pc', 'pc-0.14', 'pc-0.13', 'pc-0.12', 'pc-0.11', 'pc-0.10', 'isapc', 'pc-0.15', 'pc-1.0', 'pc', 'pc-0.14', 'pc-0.13', 'pc-0.12', 'pc-0.11', 'pc-0.10', 'isapc']
        guestOverhead = 65
        hooks = {}
        kvmEnabled = true
        lastClient = 10.35.99.8
        lastClientIface = ovirtmgmt
        management_ip = 
        memSize = 12008
        networks = {'ovirtmgmt': {'addr': '10.35.99.8', 'cfg': {'VLAN': 'yes', 'DELAY': '0', 'NM_CONTROLLED': 'yes', 'BOOTPROTO': 'dhcp', 'DEVICE': 'ovirtmgmt', 'TYPE': 'Bridge', 'ONBOOT': 'yes'}, 'mtu': '1500', 'netmask': '255.255.255.0', 'stp': 'off', 'bridged': 'True', 'gateway': '10.35.99.254', 'ports': ['em1.160']}}
        nics = {'p55p4': {'hwaddr': '00:1B:21:C0:E3:95', 'netmask': '', 'speed': 0, 'addr': '', 'mtu': '1500'}, 'p55p3': {'hwaddr': '00:1B:21:C0:E3:94', 'netmask': '', 'speed': 0, 'addr': '', 'mtu': '1500'}, 'p55p2': {'hwaddr': '00:1B:21:C0:E3:91', 'netmask': '', 'speed': 0, 'addr': '', 'mtu': '1500'}, 'p55p1': {'hwaddr': '00:1B:21:C0:E3:90', 'netmask': '', 'speed': 0, 'addr': '', 'mtu': '1500'}, 'em4': {'hwaddr': '00:26:6C:FF:9F:2F', 'netmask': '', 'speed': 0, 'addr': '', 'mtu': '1500'}, 'em1': {'hwaddr': '00:26:6C:FD:8D:30', 'netmask': '', 'speed': 1000, 'addr': '', 'mtu': '1500'}, 'em3': {'hwaddr': '00:26:6C:FF:9F:2E', 'netmask': '', 'speed': 0, 'addr': '', 'mtu': '1500'}, 'em2': {'hwaddr': '00:26:6C:FD:8D:31', 'netmask': '', 'speed': 0, 'addr': '', 'mtu': '1500'}}
        operatingSystem = {'release': '1', 'version': '16', 'name': 'oVirt Node'}
        packages2 = {'kernel': {'release': '4.fc16.x86_64', 'buildtime': 1332259540.0, 'version': '3.3.0'}, 'spice-server': {'release': '1.fc16', 'buildtime': '1327339129', 'version': '0.10.1'}, 'vdsm': {'release': '0.90.git5ed3cb8.fc16', 'buildtime': '1334208237', 'version': '4.9.6'}, 'qemu-kvm': {'release': '7.fc16', 'buildtime': '1331586601', 'version': '1.0'}, 'libvirt': {'release': '1.fc16', 'buildtime': '1334156311', 'version': '0.9.11'}, 'qemu-img': {'release': '7.fc16', 'buildtime': '1331586601', 'version': '1.0'}}
        reservedMem = 321
        software_revision = 0
        software_version = 4.9
        supportedProtocols = ['2.2', '2.3']
        supportedRHEVMs = ['3.0']
        uuid = 4C4C4544-0042-3510-8032-B8C04F35354A_00:1B:21:C0:E3:90
        version_name = Snow Man
        vlans = {'em1.160': {'netmask': '', 'iface': 'em1', 'addr': '', 'mtu': '1500'}}
        vmTypes = ['kvm']
Comment 4 Oded Ramraz 2012-04-15 09:53:36 EDT

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 798188 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.