Bug 824475 - [RHEVM] [GUI] [webadmin] [Setup Host Networks] gateway setting required for non rhevm bond
[RHEVM] [GUI] [webadmin] [Setup Host Networks] gateway setting required for n...
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-engine-webadmin-portal (Show other bugs)
3.1.0
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: lpeer
Martin Pavlik
network
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-05-23 10:43 EDT by Martin Pavlik
Modified: 2016-02-10 14:57 EST (History)
7 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-07-17 04:02:40 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: Network
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
screenshot 1 (138.46 KB, image/png)
2012-05-23 10:46 EDT, Martin Pavlik
no flags Details
screenshot 2 (121.13 KB, image/png)
2012-05-23 10:47 EDT, Martin Pavlik
no flags Details

  None (edit)
Description Martin Pavlik 2012-05-23 10:43:36 EDT
Description of problem:
if non rhevm bond is created via Setup Host Networks dialog and static IP option is chosen webadmin requires default gateway to be filled in (see screenshot 1)

if default gateway (e.g. 10.34.67.62) is filled in webadmin returns error: Default gateway should be set only on engine network (see screenshot 2)

if 0.0.0.0 is filled in default gateway transaction goes through

Version-Release number of selected component (if applicable):
oVirt Enterprise Virtualization Engine Manager Version: 3.1.0_0001-11.el6ev 

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:

have machine with 3 or more NICs

1. create logical network
2. Hosts -> your host -> Network Interfaces -> Setup Hosts Networks
   a) drag one free NIC on another free NIC
   b) choose bonding mode 1
   c) drag your logical network to bond
   d) click pencil icon on bond
   e) choose boot protocol static
      - fill in IP and subnet mask 
      - click OK, hoover the mouse over Default Gateway filed
   
      - fill in IP, subnet mask, gateway
      - click OK, click OK

  
Actual results:
default GW field is displayed and required for non rhevm bond interface

Expected results:
default GW field should not be displayed and required for non rhevm interface

Additional info:
no log produced during this error
Comment 1 Martin Pavlik 2012-05-23 10:46:44 EDT
Created attachment 586375 [details]
screenshot 1
Comment 2 Martin Pavlik 2012-05-23 10:47:11 EDT
Created attachment 586376 [details]
screenshot 2
Comment 3 lpeer 2012-07-17 03:49:34 EDT
Martin can you please retest this bug.
It should be fixed in si10
Comment 4 Martin Pavlik 2012-07-17 04:02:40 EDT
Retested with SI10, gateway field is not present any more. Closing.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.