Bug 835474 - [RHEVM] [backend] [Setup Host Networks] interface which is set up with DHCP shows Boot Protocol: none in UI
[RHEVM] [backend] [Setup Host Networks] interface which is set up with DHCP s...
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-engine (Show other bugs)
3.1.0
x86_64 Linux
unspecified Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Moti Asayag
Martin Pavlik
network
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-06-26 05:50 EDT by Martin Pavlik
Modified: 2016-02-10 14:57 EST (History)
8 users (show)

See Also:
Fixed In Version: si13
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-12-04 15:05:56 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: Network
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
vdsm.log + engine.log + ifcfg files (7.00 KB, application/x-gzip)
2012-06-26 05:50 EDT, Martin Pavlik
no flags Details
screenshot 1 (171.14 KB, image/png)
2012-06-26 05:51 EDT, Martin Pavlik
no flags Details
screenshot 2 (182.81 KB, image/png)
2012-06-26 05:51 EDT, Martin Pavlik
no flags Details

  None (edit)
Description Martin Pavlik 2012-06-26 05:50:40 EDT
Created attachment 594414 [details]
vdsm.log + engine.log + ifcfg files

Description of problem:
When host network interface is setup with Boot Protocol: DHCP (see screenshot 1) it gets correctly configured, but UI displays its configuration as none when opened second time. (see screenshot2). Same problem applies to boned and single interface.

Version-Release number of selected component (if applicable):
oVirt Engine Version: 3.1.0-2.el6ev 
vdsm-4.9.6-17.0.el6.x86_64

How reproducible:
100%
Steps to Reproduce:
1. create and attach logical network to cluster
2. Hosts -> your host - Network Interfaces -> Setup Host Networks -> attach logical network to interface -> click on logical network pencil icon -> select DHCP -> click OK -> chec save network configuration -> click OK
3. in case hosts becomes non responsive fix default route on host back to rhevm
4. Hosts -> your host - Network Interfaces -> Setup Host Networks -> attach logical network to interface -> click on logical network pencil icon -> see that Boot Protocol: None is diplayed
  
Actual results:
Network configured to use DHCP to obtain IP has checked Boot Protocol None

Expected results:
Network configured to use DHCP to obtain IP has checked Boot Protocol DHCP

Additional info:
vdsm.log + engine.log + ifcfg files attached
Comment 1 Martin Pavlik 2012-06-26 05:51:16 EDT
Created attachment 594415 [details]
screenshot 1
Comment 2 Martin Pavlik 2012-06-26 05:51:41 EDT
Created attachment 594416 [details]
screenshot 2

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.