Bug 837770 - [thinkpad] RHEL6.3 fail to record sound on Lenovo Thinkpad W520/T420/T420s/T520/X1
[thinkpad] RHEL6.3 fail to record sound on Lenovo Thinkpad W520/T420/T420s/T5...
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
6.3
i386 Linux
high Severity high
: rc
: ---
Assigned To: Jaroslav Kysela
Ken Benoit
:
Depends On: 838558
Blocks: 1227360 1272558 1269638
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-07-05 04:18 EDT by garrickyang
Modified: 2015-11-03 07:10 EST (History)
4 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-11-03 07:10:55 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
output of 'alsa-info.sh --no-upload' (31.08 KB, text/plain)
2012-07-11 03:53 EDT, garrickyang
no flags Details

  None (edit)
Description garrickyang 2012-07-05 04:18:53 EDT
Description of problem:
I was use RHEL6.3 to get certification, when in audio test, the system could output sound normally, but could not record any sound.The codec of the system is "High Definition (HD) Audio, Conexant CX20590 codec", and the systems have this problem are Thinkpad W520/T420/T420s/T520/X1, and there systems' record function works well on RHEL6.2.

Version-Release number of selected component (if applicable):
OS: RHEL6.3
ALSA Driver: 1.0.21

How reproducible:
Install OS

Steps to Reproduce:
1.Enter the "Sound Preferences" and select the "Input" page
2.Make some sound and observe the "Input level" bar's status
  
Actual results:
There is nothing happen

Expected results:
The bar's level changes when make a sound
Comment 2 Peter Martuccelli 2012-07-05 09:58:22 EDT
Have all of the affected systems been certified prior to RHEL 6.3?
Comment 3 garrickyang 2012-07-05 22:04:37 EDT
(In reply to comment #2)
> Have all of the affected systems been certified prior to RHEL 6.3?

These systems were all certified except the MMC(Ricoh Device e823) and RHEL6.3 fix this issue.
Comment 4 Jaroslav Kysela 2012-07-09 09:02:09 EDT
Please, attach output from 'alsa-info.sh --no-upload'.
Comment 5 garrickyang 2012-07-11 03:53:29 EDT
Created attachment 597487 [details]
output of 'alsa-info.sh --no-upload'

please refer to the attachment for the 'alsa-info.sh --no-upload'
Comment 6 RHEL Product and Program Management 2012-12-14 03:29:59 EST
This request was not resolved in time for the current release.
Red Hat invites you to ask your support representative to
propose this request, if still desired, for consideration in
the next release of Red Hat Enterprise Linux.
Comment 7 Joseph Kachuck 2015-06-04 09:58:42 EDT
Hello Lenovo,
Please confirm if you are able to reproduce this issue on RHEL 6.7 snap2 or higher.

Thank You
Joe Kachuck
Comment 8 Jaroslav Kysela 2015-11-03 07:10:55 EST
I believe that this issue is fixed with latest RHEL6 kernel. Please, add a note otherwise - I'll reopen the bug.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.