Bug 843754 - Displaying banner messages on the login screen (gdm) broken.
Displaying banner messages on the login screen (gdm) broken.
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: gnome-shell (Show other bugs)
7.0
x86_64 Linux
unspecified Severity medium
: beta
: ---
Assigned To: Florian Müllner
Desktop QE
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-07-27 05:25 EDT by Vitezslav Humpa
Modified: 2012-10-16 15:24 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-10-16 15:24:41 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Vitezslav Humpa 2012-07-27 05:25:24 EDT
Description of problem:

Using the dconf settings, you can set up a banner to display in the login screen using. With the currently present packages the login screen however doesn't show the banner.

It's been reported that this might be fixed in upstream now already. Please consider this bug report for tracking.

Version-Release number of selected component (if applicable):
gnome-shell-3.4.1-5.el7.x86_64
gdm-3.4.1-3.el7.x86_64

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Create a file /etc/dconf/db/gdm.d/99-site-defaults with this content:

[org/gnome/login-screen/banner-message-enable]
active=true

[org/gnome/login-screen]
banner-message-text='Hello!'

2. Run 'dconf update' under root
3. Restart the GDM session
  
Actual results:
No banner displayed on the login screen

Expected results:
Banner displays the text present under the banner-message-text dconf key.
Comment 1 Florian Müllner 2012-10-16 15:24:41 EDT
(In reply to comment #0)
> Steps to Reproduce:
> 1. Create a file /etc/dconf/db/gdm.d/99-site-defaults with this content:
> 
> [org/gnome/login-screen/banner-message-enable]
> active=true

This is wrong, it should be

[org/gnome/login-screen]
banner-message-enable=true

With this change, the banner should display correctly (I have only tested on 3.6.1 though)

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.