Bug 845303 - gnome-settings-daemon uses 100 % of CPU
gnome-settings-daemon uses 100 % of CPU
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: gnome-settings-daemon (Show other bugs)
7.0
Unspecified Unspecified
high Severity urgent
: beta
: 7.0
Assigned To: Rui Matos
Desktop QE
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-08-02 11:21 EDT by Martin
Modified: 2017-07-03 11:05 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2014-06-13 09:16:58 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
gnome-settings-daemon strace (94.75 KB, text/plain)
2012-08-02 11:21 EDT, Martin
no flags Details
gnome-settings-daemon gdb (12.25 KB, text/plain)
2012-08-02 11:23 EDT, Martin
no flags Details

  None (edit)
Description Martin 2012-08-02 11:21:35 EDT
Created attachment 601983 [details]
gnome-settings-daemon strace

Description of problem:
gnome-settings-daemon uses 100 % of CPU

Version-Release number of selected component (if applicable):
gnome-settings-daemon-3.4.1-4.el7.x86_64

How reproducible:
randomly

Steps to Reproduce:
0. Multihead setup?
1. Use Gnome Shell
2. Lock screen (repeatedly)
  
Actual results:
Lock becomes transparent, you can see desktop and windows on first display (but can't use them), also you can show unlock dialog on second display.
Numlock is flashing rapidly (10-20 Hz).
gnome-settings-daemon use 100 % CPU

Additional info:
probably same as: #811902
https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=679151

see attached strace and gdb logs.
Comment 1 Martin 2012-08-02 11:23:14 EDT
Created attachment 601984 [details]
gnome-settings-daemon gdb

link to #811902 bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=811902
Comment 2 Bastien Nocera 2012-10-15 12:24:27 EDT
The Fedora and the RHEL bugs are both missing debugging information to allow to reproduce this.

Please see the details requested at:
https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=679151#c20
and post them here after reproducing the problem with a GNOME 3.6 based setup.
Comment 3 Bastien Nocera 2012-11-09 05:59:29 EST
Bug was fixed upstream, and now in F18 through gnome-settings-daemon-3.6.3-1.fc18
Comment 4 Martin 2013-01-23 12:40:29 EST
Seems fixed now.
Comment 5 Ludek Smid 2014-06-13 09:16:58 EDT
This request was resolved in Red Hat Enterprise Linux 7.0.

Contact your manager or support representative in case you have further questions about the request.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.