Bug 85583 - EFI reports two 800MHz processors and "cat /proc/cpuinfo" shows two processors at only 400MHz.
EFI reports two 800MHz processors and "cat /proc/cpuinfo" shows two processor...
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Linux 2.1
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
2.1
ia64 Linux
high Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Larry Woodman
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-03-04 14:02 EST by Michael Waite
Modified: 2007-11-30 17:06 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-07-29 16:00:18 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Michael Waite 2003-03-04 14:02:22 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.6 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20020830

Description of problem:
our 2.4.18-e25.5 kernel thinks that this box has two 400MHz
processors in it whereas EFI knows them to be 800MHz. Also I don't know if this
has anything to do with the keyboard refresh rate but it is next to impossible
to type on the console as you get double characters due to the exceedingly fast
refresh rate.
[root@dhcp64-185 root]# uname -a
Linux dhcp64-185 2.4.18-e.25.5smp #1 SMP Thu Feb 27 18:33:45 EST 2003
ia64 unknown

processor  : 0
vendor     : GenuineIntel
arch       : IA-64
family     : Itanium 2
model      : 1
revision   : 4
archrev    : 0
features   : branchlong
cpu number : 0
cpu regs   : 4
cpu MHz    : 400.000000
itc MHz    : 400.000000
BogoMIPS   : 595.59

processor  : 1
vendor     : GenuineIntel
arch       : IA-64
family     : Itanium 2
model      : 1
revision   : 4
archrev    : 0
features   : branchlong
cpu number : 0
cpu regs   : 4
cpu MHz    : 400.000000
itc MHz    : 400.000000
BogoMIPS   : 597.68


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1."cat /proc/cpuinfo"
2.
3.
    

Actual Results:  processor  : 0
vendor     : GenuineIntel
arch       : IA-64
family     : Itanium 2
model      : 1
revision   : 4
archrev    : 0
features   : branchlong
cpu number : 0
cpu regs   : 4
cpu MHz    : 400.000000
itc MHz    : 400.000000
BogoMIPS   : 595.59

processor  : 1
vendor     : GenuineIntel
arch       : IA-64
family     : Itanium 2
model      : 1
revision   : 4
archrev    : 0
features   : branchlong
cpu number : 0
cpu regs   : 4
cpu MHz    : 400.000000
itc MHz    : 400.000000
BogoMIPS   : 597.68

Expected Results:  The processors are supposed to be 800MHz

Additional info:
Comment 1 Suzanne Hillman 2003-07-29 15:18:59 EDT
Do you know if this still happens with the newest QU? Also, what is EFI? If you
need me to test if it happens on the newest QU, please point me to a machine
with appropriate hardware specs that I can test it on.
Comment 2 Michael Waite 2003-07-29 16:00:18 EDT
This was resolved 10 months ago. All set. It was an EFI issues or a biosd bug I
believe.

This bug should be closed as "resolved"

------Mike

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.