Bug 8804 - xmms does not work - ESS Maestro sound driver
Summary: xmms does not work - ESS Maestro sound driver
Keywords:
Status: CLOSED WORKSFORME
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: xmms
Version: 6.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Bill Nottingham
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2000-01-24 17:13 UTC by wikne
Modified: 2014-03-17 02:12 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-01-31 18:25:59 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description wikne 2000-01-24 17:13:03 UTC
xmms ceased to work when I upgraded from RH 6.0 to 6.1.

Symptoms: No sound, the time counter runs much faster than normal.

Other sound programs (xplaycd, mpg123, xmixer) work normally,
so the ESS Maestro sound driver itself seems OK.

The problem persists after a kernel upgrade to 2.2.14.

Both the xmms delivered with RH 6.1 and one I compiled myself
from source (0.9.5.1) exhibit the problem.

I assume this is library dependant in some way.

Comment 1 Bill Nottingham 2000-01-24 17:15:59 UTC
Most likely it's somehow getting set to use the
'disk writer' plugin. Check your output plugin settings.

Comment 2 wikne 2000-01-24 17:23:59 UTC
That's it, works OK now! :-) But this must have been set incorrectly
by the RH 6.1 upgrade process. I certainly didn't specify this option
myself....

Comment 3 Bill Nottingham 2000-01-31 18:25:59 UTC
Hmm... can't reproduce it here. Removing all preferences,
installing 6.0 x11amp, running it, and then upgrading
to the 6.1 version, it works OK.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.