Bug 9070 - regression from kudzu-0.24-1 to kudzu-0.25-1: hangs on boot
regression from kudzu-0.24-1 to kudzu-0.25-1: hangs on boot
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Raw Hide
Classification: Retired
Component: kudzu (Show other bugs)
1.0
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bill Nottingham
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2000-02-02 11:40 EST by dunwoody
Modified: 2014-03-16 22:12 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-02-02 11:43:51 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description dunwoody 2000-02-02 11:40:18 EST
I regularly move my Rawhide hard drive among many systems.  I install the
drive as /dev/hdb and do a chained boot to /dev/hdb1 from lilo running on
a floppy.  The rpms installed on my Rawhide drive are all up to date
with the latest Rawhide rpms as of this writing (2000/02/02 0800 California
time).  Up through kudzu-0.24-1, kudzu has worked great for me when
moving my drive from system to system.

When I upgraded from kudzu-0.24-1.i386.rpm to kudzu-0.25-1.i386.rpm,
kudzu started hanging indefinitely during boot (right after "Checking
for new hardware".  I reverted to kudzu-0.24-1.i386.rpm and everything
was fine again.

My experiment used two systems:
1.  Dell Dimension XPS R350 with Diamond TNT2 Ultra gfx and 3c59x net
2.  Dell Dimension XPS D300 with Matrox Millennium II gfx and eepro100 net

I did the following:
1.  Install kudzu-0.24-1 on drive
2.  Boot drive on System 1 -> ok
3.  Boot drive on System 2 -> ok
4.  Boot drive on System 1 -> ok
5.  Install kudzu-0.25-1 on drive
6.  Boot drive on System 2 -> kudzu hangs during boot

I tried this with various other systems and got similar results:
kudzu-0.24-1 was fine, but kudzu-0.25-1 would hang on boot when moving
the drive from system to system.

System 1 /etc/conf.modules:
---------------------------------------------------------------------------
alias parport_lowlevel parport_pc
alias eth0 3c59x
---------------------------------------------------------------------------

System 1 /etc/sysconfig/hwconf:
---------------------------------------------------------------------------
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: ignore
desc: "Intel Corporation|440BX/ZX - 82443BX/ZX Host bridge"
vendorId: 8086
deviceId: 7190
pciType: 1
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: ignore
desc: "Intel Corporation|440BX/ZX - 82443BX/ZX AGP bridge"
vendorId: 8086
deviceId: 7191
pciType: 1
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: unknown
desc: "Intel Corporation|82371AB PIIX4 ISA"
vendorId: 8086
deviceId: 7110
pciType: 1
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: unknown
desc: "Intel Corporation|82371AB PIIX4 IDE"
vendorId: 8086
deviceId: 7111
pciType: 1
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: unknown
desc: "Intel Corporation|82371AB PIIX4 USB"
vendorId: 8086
deviceId: 7112
pciType: 1
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: unknown
desc: "Intel Corporation|82371AB PIIX4 ACPI"
vendorId: 8086
deviceId: 7113
pciType: 1
-
class: NETWORK
bus: PCI
detached: 0
driver: 3c59x
desc: "3Com Corporation|3c905 100BaseTX [Boomerang]"
vendorId: 10b7
deviceId: 9050
pciType: 1
-
class: VIDEO
bus: PCI
detached: 0
driver: Card:RIVA TNT2
desc: "nVidia Corporation|Riva TNT2"
vendorId: 10de
deviceId: 0028
pciType: 1
-
class: AUDIO
bus: PCI
detached: 0
driver: alsa
desc: "Cirrus Logic|CS 4610/11 [CrystalClear SoundFusion Audio
Accelerator]"
vendorId: 1013
deviceId: 6001
pciType: 1
-
class: MOUSE
bus: PSAUX
detached: 0
device: psaux
driver: ignore
desc: "Generic PS/2 Mouse"
-
class: CDROM
bus: IDE
detached: 0
device: hdc
driver: ignore
desc: "NEC CD-ROM DRIVE:28B"
-
class: HD
bus: IDE
detached: 0
device: hda
driver: ignore
desc: "IBM-DHEA-38451"
physical: 16383/16/63
logical: 1027/255/63
-
class: HD
bus: IDE
detached: 0
device: hdb
driver: ignore
desc: "IBM-DTTA-371010"
physical: 16383/16/63
logical: 1229/255/63
---------------------------------------------------------------------------

System 2 /etc/conf.modules:
---------------------------------------------------------------------------
alias parport_lowlevel parport_pc
alias eth0 eepro100
---------------------------------------------------------------------------

System 2 /etc/sysconfig/hwconf:
---------------------------------------------------------------------------
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: ignore
desc: "Intel Corporation|440LX/EX - 82443LX/EX Host bridge"
vendorId: 8086
deviceId: 7180
pciType: 1
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: ignore
desc: "Intel Corporation|440LX/EX - 82443LX/EX AGP bridge"
vendorId: 8086
deviceId: 7181
pciType: 1
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: unknown
desc: "Intel Corporation|82371AB PIIX4 ISA"
vendorId: 8086
deviceId: 7110
pciType: 1
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: unknown
desc: "Intel Corporation|82371AB PIIX4 IDE"
vendorId: 8086
deviceId: 7111
pciType: 1
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: unknown
desc: "Intel Corporation|82371AB PIIX4 USB"
vendorId: 8086
deviceId: 7112
pciType: 1
-
class: OTHER
bus: PCI
detached: 0
driver: unknown
desc: "Intel Corporation|82371AB PIIX4 ACPI"
vendorId: 8086
deviceId: 7113
pciType: 1
-
class: NETWORK
bus: PCI
detached: 0
driver: eepro100
desc: "Intel Corporation|82557 [Ethernet Pro 100]"
vendorId: 8086
deviceId: 1229
pciType: 1
-
class: VIDEO
bus: PCI
detached: 0
driver: Card:Matrox Millennium II 4MB
desc: "Matrox|MGA 2164W [Millennium II] AGP"
vendorId: 102b
deviceId: 051f
pciType: 1
-
class: MOUSE
bus: PSAUX
detached: 0
device: psaux
driver: ignore
desc: "Generic PS/2 Mouse"
-
class: CDROM
bus: IDE
detached: 0
device: hdc
driver: ignore
desc: "NEC CD-ROM DRIVE:28B"
-
class: HD
bus: IDE
detached: 0
device: hda
driver: ignore
desc: "Maxtor 84320D4"
physical: 8930/15/63
logical: 525/255/63
-
class: HD
bus: IDE
detached: 0
device: hdb
driver: ignore
desc: "IBM-DTTA-371010"
physical: 16383/16/63
logical: 1229/255/63
---------------------------------------------------------------------------
Comment 1 Bill Nottingham 2000-02-02 11:43:59 EST
Yah, is stupid programmer error. If you fix the infinite
loop, it will segfault. ;)

Fixed in kudzu-0.26-1.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.