This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2016-09-28. It is expected to last about 1 hours
Bug 97247 - kernel panics with new gingin preview
kernel panics with new gingin preview
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
GinGin64
athlon Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-06-11 16:59 EDT by kevin stretch
Modified: 2007-04-18 12:54 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-30 11:41:08 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description kevin stretch 2003-06-11 16:59:52 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.2.1) Gecko/20030225

Description of problem:

While running wget, top, tar, among others (load testing) the following was
reported:

northbridge machine exception
f405210000000a13 0
NB error condition
status f405210000000a13
GART error 3
error address
000000002182b798
address 000000002182b798
MCE at EIP ffffffff8010cebf
ESP 10037ffbfc8

with a MSI K8D Master Series motherboard


Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-smp-2.4.20-9.2

How reproducible:
Didn't try


Additional info:

As this server is in evaluation this will be the only posting, however the issue
is now known... here is the email I posted to amd64-list@redhat.com

Here's the problems I noticed while evaluating the new distribution using the
new MSI motherboard:

-Problems with the way eth0 and eth1 are assigned.  It seems that you need to
plug the physical cable into eth1 on the mainboard and the kernel will recognize
the port as eth0.  
I never did get anything to work properly in the physical eth0 port on the
mainboard.  
Further when installing via DHCP you need to let DHCP fail on both eth0 and eth1
before the interface will finally come up on eth0 the second time.  After
install this is no longer a problem.

-XFree86 rpm's didn't install properly, install using the 'server' configuration.

-When using redhat's overloaded FTP server I got the following error during
install:  
<4> anaconda[10] general protection rip: 2a95d10bd0 rsp: 7fbfffe248 error 0

-When everything was installed and running:
the following process was found in top
CPU0 states:   0.0% user   0.0% system    0.0% nice   0.0% iowait 100.0% idle
CPU1 states:   0.0% user   0.0% system    0.0% nice   0.0% iowait 100.0% idle
Mem:  1004864k av,   56820k used,  948044k free,       0k shrd,   12188k buff
        17276k active,              20244k inactive
Swap: 2040244k av,       0k used, 2040244k free                   19652k cached
                                                                                
  PID USER     PRI  NI  SIZE  RSS SHARE STAT %CPU %MEM   TIME CPU COMMAND
    1 root      11   0   524  524   448 S     0.0  0.0   0:04   1 init
    2 root       9   0     0    0     0 SW    0.0  0.0   0:00   0 keventd
    3 root      18  19     0    0     0 SWN   0.0  0.0   0:00   0 ksoftirqd_CPU
    4 root      18  19     0    0     0 SWN   0.0  0.0   0:00   1 ksoftirqd_CPU
    5 root       9   0     0    0     0 SW    0.0  0.0   0:00   0 kswapd
    6 root       9   0     0    0     0 SW    0.0  0.0   0:00   1 bdflush
    7 root       9   0     0    0     0 SW    0.0  0.0   0:00   0 kupdated
    8 root     18446744073709551615 -20     0    0     0 SW<   0.0  0.0   0:00
   14 root       9   0     0    0     0 SW    0.0  0.0   0:00   1 scsi_eh_0
   15 root       9   0     0    0     0 SW    0.0  0.0   0:00   0 kjournald
   73 root       9   0     0    0     0 SW    0.0  0.0   0:00   1 khubd
1694 root       9   0     0    0     0 SW    0.0  0.0   0:00   1 kjournald
2031 root       9   0  1196 1196   724 S     0.0  0.1   0:00   1 dhclient
2251 root       9   0   652  652   540 S     0.0  0.0   0:00   0 syslogd
2255 root       9   0   476  476   400 S     0.0  0.0   0:00   0 klogd


upon taxing the server we stopped further testing when we got the following error:

northbridge machine exception
f405210000000a13 0
NB error condition
status f405210000000a13
GART error 3
error address
000000002182b798
address 000000002182b798
MCE at EIP ffffffff8010cebf
ESP 10037ffbfc8
Comment 1 kevin stretch 2003-06-12 17:11:52 EDT
Running memtest86 failed, will retry once I have new memory:
This bug is repeatable.

Tests Failed
Test 2, 4 failures (223.6MB, 18.6MB, 734.6MB*2)
Test 3, 1 failure (55.6MB)
Test 4, 2 failures (779.6MB)
Test 6, 3 failures (195.6 MB)
Test 7, 1 failure (552.6MB)
Comment 2 Bugzilla owner 2004-09-30 11:41:08 EDT
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.