Bug 1023330

Summary: [RHEVM][webadmin] New Data Center "Guide Me" does not reflect hosts presence
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager Reporter: Martin Pavlik <mpavlik>
Component: ovirt-engine-webadmin-portalAssignee: Ravi Nori <rnori>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact: Martin Pavlik <mpavlik>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 3.3.0CC: aberezin, acathrow, bazulay, ecohen, emesika, gklein, iheim, pstehlik, Rhev-m-bugs, srevivo, yeylon
Target Milestone: ---Keywords: Reopened
Target Release: 3.4.0   
Hardware: x86_64   
OS: Linux   
Whiteboard: infra
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2014-01-24 21:31:03 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: Infra RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 1078909, 1142926    
Attachments:
Description Flags
screenshot 1
none
screenshot 2
none
screenshot 3 none

Description Martin Pavlik 2013-10-25 08:22:28 UTC
Created attachment 816041 [details]
screenshot 1

Description of problem:

if user goes via

Data Centers -> New (fill in name, click OK) -> Configure Cluster (fill in: name, CPU name, click OK) -> Configure Host (fill in: Name, address, password, click OK) see screenshot 1

user ends up back in dialog which offers him to configure host under "There are still unconfigured entities:"

configure host button should move under optional actions (we already have a host and dialog statement "There are still unconfigured entities:" is not valid any more for the cluster)

moreover change mentioned above would make RHEVM behavior consistent with path
Clusters -> New -> Configure Host (see screenshot 2) (fill in: Name, address, password, click OK)
which puts "add another host" button under optional actions (see screenshot 3)

Version-Release number of selected component (if applicable):
Red Hat Enterprise Virtualization Manager Version: 3.3.0-0.28.beta1.el6ev 

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
see description

Actual results:
button for adding hosts does not move under optional actions after adding host to cluster in New Data Center guide me dialog

Expected results:
button for adding hosts moved under optional actions after adding host to cluster in New Data Center guide me dialog


Additional info:

Comment 1 Martin Pavlik 2013-10-25 08:22:49 UTC
Created attachment 816042 [details]
screenshot 2

Comment 2 Martin Pavlik 2013-10-25 08:23:29 UTC
Created attachment 816043 [details]
screenshot 3

Comment 3 Barak 2013-10-27 12:36:08 UTC
I don't think this is a bug,
Arthur ?

Comment 4 Arthur Berezin 2014-01-24 00:17:08 UTC
Is bug is in the flow if "Guide me". Should this be under UX ?

Comment 5 Einav Cohen 2014-01-24 21:31:03 UTC
(In reply to Arthur Berezin from comment #4)
> Is bug is in the flow if "Guide me". Should this be under UX ?

this bug is in the flow of the Data-Center "Guide Me" which is under the 'infra' team domain of responsibility. 

in any case - this is a duplicate of bug 1057115, please see bug 1057115 comment #2 for the needed changes.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 1057115 ***

Comment 6 Einav Cohen 2014-01-24 21:32:03 UTC
closed on duplicate of an ovirt BZ by mistake, not sure that I should do that - re-opening. 
adding to the See Also section instead.

Comment 7 Ravi Nori 2014-02-20 21:45:36 UTC
*** Bug 1057115 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 8 Martin Pavlik 2014-03-11 07:52:40 UTC
works in av 2.1

button for adding hosts moved under optional actions after adding host to cluster in New Data Center guide me dialog

Comment 9 Itamar Heim 2014-06-12 14:07:07 UTC
Closing as part of 3.4.0