Bug 1345826

Summary: once-test fails on ppc64/ppc64le arches
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Dan Horák <dan>
Component: pulseaudioAssignee: Lennart Poettering <lpoetter>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance <extras-qa>
Severity: unspecified Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: rawhideCC: lpoetter, rdieter, than, wtaymans
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: ppc64   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2016-06-22 15:27:25 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 1071880    

Description Dan Horák 2016-06-13 09:26:33 UTC
The once-test fails for 8.99 versions on ppc64/ppc64le arches.

see http://ppc.koji.fedoraproject.org/koji/taskinfo?taskID=3455938 for full logs


Version-Release number of selected component (if applicable):
pulseaudio-8.99.2-1.fc25

Additional info:
IIRC there was such bug in the past, ppc specific, should not be endian one because builds OK on s390x.

Comment 1 Dan Horák 2016-06-13 09:40:09 UTC
seems to be rawhide specific, can't reproduce it on ppc64 F-24

Comment 2 Rex Dieter 2016-06-13 16:11:26 UTC
in pulseaudio-8.99.2-2, made tests non-fatal and to echo the contents of test-suite.log in case of errors.

Comment 3 Dan Horák 2016-06-13 16:54:24 UTC
from http://ppc.koji.fedoraproject.org/kojifiles/packages/pulseaudio/8.99.2/2.fc25/data/logs/ppc64/

...
FAIL: once-test
===============
Running suite(s): Once
0%: Checks: 1, Failures: 1, Errors: 0
tests/once-test.c:74:F:once:once_test:0: Assertion 'pthread_setaffinity_np(pthread_self(), sizeof(mask), &mask) == 0' failed
FAIL once-test (exit status: 1)


maybe it was systemd what had the same issue ...

Comment 4 Ngo Than 2016-06-22 15:27:25 UTC
it's fixed in pulseaudio-8.99.2-3.fc25

Comment 5 Rex Dieter 2017-01-06 14:47:34 UTC
Than, could you try upstreaming this fix?  If not upstreamable, why not?

Comment 6 Ngo Than 2017-01-17 11:10:57 UTC
(In reply to Rex Dieter from comment #5)
> Than, could you try upstreaming this fix?  If not upstreamable, why not?

as i remember correctly i already report this issue with the patch to upstream. I will check again.

Comment 7 Ngo Than 2017-01-17 12:23:21 UTC
i reported the bug with the patch to upstream by 2016-06-22 16:03:45 UTC , and there's no activity from upstream, status is still on new!

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=96638

Comment 8 Rex Dieter 2017-01-17 12:30:00 UTC
Thanks, I'll make a reference to that here and in the .spec