Bug 1692536

Summary: login screen shows after gnome-initial-setup
Product: Red Hat Enterprise Linux 8 Reporter: Ray Strode [halfline] <rstrode>
Component: gdmAssignee: Ray Strode [halfline] <rstrode>
Status: CLOSED ERRATA QA Contact: Desktop QE <desktop-qa-list>
Severity: unspecified Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 8.0CC: bsanford, hdegoede, mclasen, tpelka, vbenes
Target Milestone: rc   
Target Release: 8.0   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2020-11-04 01:34:16 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On: 1618481    
Bug Blocks: 1739559    

Description Ray Strode [halfline] 2019-03-25 19:49:00 UTC
If the user doesn't create an account during the installer and instead creates one in gnome-initial-setup, sometimes following gnome-initial-setup the login screen will show instead of the logged in user.

This got fixed upstream here:

https://gitlab.gnome.org/GNOME/gdm/merge_requests/50

Would be good to get this fixed in 8.1 as well.

Comment 1 Vladimir Benes 2019-03-25 22:19:37 UTC
*** Bug 1692547 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 7 Ray Strode [halfline] 2020-07-17 13:45:59 UTC
this got fixed for "free" when I fixed bug 1618481 so moving to MODIFIED

Comment 10 Bill Sanford 2020-09-02 14:57:44 UTC
I just installed RHEL-8.3.0-20200825.0 and you can't install unless you setup an initial user account.

Comment 13 errata-xmlrpc 2020-11-04 01:34:16 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory (Moderate: GNOME security, bug fix, and enhancement update), and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHSA-2020:4451