Bug 213854

Summary: /dev/input/uinput not created
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Florian Festi <ffesti>
Component: udevAssignee: Harald Hoyer <harald>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: rawhideCC: davej, wtogami
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2007-02-06 08:05:46 EST Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Florian Festi 2006-11-03 09:24:10 EST
Version-Release number of selected component (if applicable):

Steps to Reproduce:
1. /sbin/modprobe uinput
2. ls -l /dev/input/
Actual results:

modules loads but device node is not created. If created manually with mknod
everything works fine.

Expected results:

udev should create the device node
Comment 1 Harald Hoyer 2006-11-03 09:39:47 EST
fix the kernel module..
Comment 2 Dave Jones 2007-02-04 14:24:32 EST
Florian, do you have a /sys/class/misc/uinput/dev ?
Comment 3 Florian Festi 2007-02-05 06:13:22 EST
/sbin/modprobe uinput

/sys/class/misc/uinput/dev exists
/dev/input/uinput doesn't
Comment 4 Dave Jones 2007-02-05 17:19:38 EST
Then it isn't a kernel bug.
Harald, can you explain what led you to believe this was the case?
Comment 5 Harald Hoyer 2007-02-06 05:51:43 EST
Florian, does /dev/uinput exist?
Comment 6 Florian Festi 2007-02-06 06:10:59 EST
Oops, yes.

Is this the intended location for the device?
Comment 7 Harald Hoyer 2007-02-06 07:50:44 EST
no... will correct this