Bug 218139

Summary: new tabs don't get updated
Product: [Fedora] Fedora Reporter: David Nielsen <gnomeuser>
Component: gnome-terminalAssignee: Behdad Esfahbod <behdad>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: rawhideCC: michal, nicolas.mailhot, redhat, sg266
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: x86_64   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2007-01-24 11:32:05 EST Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 150226    

Description David Nielsen 2006-12-01 18:10:21 EST
Description of problem:
When you open a new tab they don't display updates untill you switch away from
them and then back. The original instance is always working perfectly, only
subiquently opened tabs are affected.

Version-Release number of selected component (if applicable):
gnome-terminal-2.16.1-1.fc7

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. open new tab
2. type stuff and notice how nothing happens
3. switch to the another tab then switch back and notice how your text now is
rendered
Comment 1 Michal Jaegermann 2006-12-18 18:51:33 EST
AFAICS this does not happen right away.  In the first terminal window
you can usually open one additional tab and it will behave normally.
After opening the next one there is a pretty good chance that one
will stare at a blank window.  After a long while a prompt may appear
but nothing is echoed while you type.  That is practically certain
in the next tab to be opened.

In the second terminal window already the first added tab will behave
like described in the report with a practical certainity.

I tried to look with 'strace' and SysRq if there is anything unusual
with a bash behaviour in those new tabs and if there is then I missed
it.
Comment 2 Ola Thoresen 2006-12-21 02:58:48 EST
I can confirm this on x86_64
gnome-terminal-2.16.1-1.fc7

Quite annoying.
Comment 3 Jeremy Katz 2006-12-22 10:46:22 EST
*** Bug 215194 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 4 Jeremy Katz 2006-12-22 11:09:04 EST
This doesn't happen on i386.  Downgrading vte and gnome-terminal to the versions
from FC6 doesn't help.  
Comment 5 Nicolas Mailhot 2007-01-06 05:16:12 EST
Confirming on gnome-terminal-2.16.1-1.fc7 x86_64 (rawhide)

This bug made me forget about term tabs altogether - they're impossible to use now
Comment 6 Deji Akingunola 2007-01-24 02:55:32 EST
This seems to have been fixed with gnome-terminal-2.17.90-1.fc7 and vte-0.15.2-1.fc7
Comment 7 Saikat Guha 2007-01-24 04:06:10 EST
Confirmed. 
Tabs are refreshing with 
gnome-terminal-2.16.1-1.fc7
vte-0.15.1-2.fc7
Comment 8 Behdad Esfahbod 2007-01-24 11:32:05 EST
Great.  Lets close then!