Bug 2815

Summary: passwd without shadow doesn't seem to work
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: flee
Component: pamAssignee: David Lawrence <dkl>
Status: CLOSED WORKSFORME QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 6.0   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 1999-05-15 20:45:53 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description flee 1999-05-14 08:26:10 UTC
After upgrading from 5.2 to 6.0,
logins failed to work until I created a shadow
password file with "pwconv"

The messages from my syslog:

May 13 22:23:29 dacron-kangaroo-triptych PAM_pwdb[570]: get
passwd; pwdb: structure is no longer valid
May 13 22:23:30 dacron-kangaroo-triptych login[570]: FAILED
LOGIN 1 FROM (null) FOR flee, Authentication service cannot
retrieve authentication info.

Comment 1 Jeff Johnson 1999-05-15 20:45:59 UTC
I do not see this behavior (required pwconv in order to login)
on Red Hat 6.0 intel/or sparc. I also don't see the error message.

Check your PAM config in /etc/pam.d for the service that is causing
the problem. Perhaps you configured the requirement to use shadow
passwords sometime in the past ... ?

Please reopen with more information if you still think this is
a software problem.