Bug 2815 - passwd without shadow doesn't seem to work
passwd without shadow doesn't seem to work
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: pam (Show other bugs)
6.0
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 1999-05-14 04:26 EDT by flee
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-05-15 16:45:53 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description flee 1999-05-14 04:26:10 EDT
After upgrading from 5.2 to 6.0,
logins failed to work until I created a shadow
password file with "pwconv"

The messages from my syslog:

May 13 22:23:29 dacron-kangaroo-triptych PAM_pwdb[570]: get
passwd; pwdb: structure is no longer valid
May 13 22:23:30 dacron-kangaroo-triptych login[570]: FAILED
LOGIN 1 FROM (null) FOR flee, Authentication service cannot
retrieve authentication info.
Comment 1 Jeff Johnson 1999-05-15 16:45:59 EDT
I do not see this behavior (required pwconv in order to login)
on Red Hat 6.0 intel/or sparc. I also don't see the error message.

Check your PAM config in /etc/pam.d for the service that is causing
the problem. Perhaps you configured the requirement to use shadow
passwords sometime in the past ... ?

Please reopen with more information if you still think this is
a software problem.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.