Bug 506402

Summary: Speaker noise on login/soundserver start
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Philip Frampton <philip.frampton>
Component: pulseaudioAssignee: Lennart Poettering <lpoetter>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance <extras-qa>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: low    
Version: 11CC: lkundrak, lpoetter, wtogami
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2009-06-25 16:09:49 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Philip Frampton 2009-06-17 06:17:10 UTC
Description of problem:

On login my USB speakers (logitech) emit a loud crackling noise. After this, they work as expected in sound applications. In gstreamer-properties I get a short burst of noise the first time I press Test.


Version-Release number of selected component (if applicable):
Fed 11 / pulseaudio-0.9.15-11

How reproducible:
Every times

Steps to Reproduce:
1.Login

or 

1.pulseaudio -k
2.gstreamer-properties
3.Test
  
Actual results:
Noise, then okay

Expected results:
Just okay

Additional info:
It all worked in Fedora 10, so it's not necessarily hardware.

Also, the noise on login is more sustained (and annoying) than at any other time, so perhaps there is some sound trying to play. I have selected no sound theme.

I tried running pulseaudio with verbose and the strange sound does not coincide with any messages.

Comment 1 Lennart Poettering 2009-06-25 16:09:49 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 497742 ***