Bug 594855

Summary: virtual console echos passwd during init 3 boot..
Product: Red Hat Enterprise Linux 6 Reporter: john cooper <john.cooper>
Component: util-linux-ngAssignee: Karel Zak <kzak>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact: qe-baseos-daemons
Severity: medium Docs Contact:
Priority: low    
Version: 6.0CC: nobody, notting
Target Milestone: rc   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2010-05-21 19:44:06 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description john cooper 2010-05-21 19:30:12 UTC
Description of problem:

The tty mode of the virtual console appears out of kilter
during an init 3 boot of rhel6 beta resulting in suppressed
echo of username and unexpected echo of the user's passwd.
Other issues also exist as apparently canonical tty processing
is also disabled.

Version-Release number of selected component (if applicable):

rhel6.0 beta 20100428.3

How reproducible:

Set /etc/inittab to default boot to run level 3.
Attempt to login to virtual console.

Steps to Reproduce:
1. (as above)
2.
3.
  
Actual results:

(as above)

Expected results:

username/passwd should/shouldn't echo.  tty processing
should behave normally.

Additional info:

Note this was seen running as a guest so there is
some chance it relates to a qemu issue.  Didn't
have the opportunity to attempt reproducing on a
metal install.

Comment 1 Bill Nottingham 2010-05-21 19:44:06 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 586040 ***