Bug 629410

Summary: QEMU doesn't boot OpenSolaris
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Tobias Mueller <fedora-bugs>
Component: qemuAssignee: Fedora Virtualization Maintainers <virt-maint>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance <extras-qa>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: low    
Version: 14CC: amit.shah, berrange, dwmw2, ehabkost, gcosta, itamar, jaswinder, jforbes, knoel, ondrejj, scottt.tw, virt-maint
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2012-04-16 09:03:37 EDT Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Tobias Mueller 2010-09-01 18:16:55 EDT
Description of problem:
QEMU is not able to boot a OpenSolaris LiveCD

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1. wget http://www.genunix.org/distributions/indiana/osol-dev-134-x86.iso
2. qemu -cdrom osol-dev-134-x86.iso
3. 
  
Actual results:
hogs cpu

Expected results:
I expected qemu to emulated hardware just fine so that OpenSolaris boots

Additional info:
Neither Schillix not other Solaris based CDs work with the same symptoms
OpenSolaris 2009-06 shows some dots before it returns to GRUB.
Comment 1 Justin M. Forbes 2010-12-07 10:25:09 EST
Thanks for the bug report.  There appears to be issue with the opensolaris partitions being seen.  There was a patch floating around, I will do some testing and see if that fixes things.
Comment 2 David Woodhouse 2012-04-16 09:03:37 EDT
Solaris 11 and OpenIndiana oi_151a both work here in Fedora 16. I think this old bug can be closed.

Although timekeeping is buggered: https://www.illumos.org/issues/1871 and
Solaris CR 7121035