Bug 6437

Summary: ypserv (or something related) hangs machine
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Steve Joiner <steve>
Component: ypservAssignee: Cristian Gafton <gafton>
Status: CLOSED WORKSFORME QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 6.1   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2000-01-27 19:12:10 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Steve Joiner 1999-10-28 01:53:24 UTC
After installing 6.1, I enabled ypserv and ypbind as normal
to setup my machine as an NIS server.  Now, when I reboot,
everything seems fine until the last step of initialization
"starting linuxconf" which seems to take a long time to
finish.  After that, the machine slows to a crawl.  Logging
in takes a minute or so during which I get the message:

yp_all: clnt_call: RPC: Timed out

Comment 1 Bill Nottingham 1999-10-28 15:58:59 UTC
Try restarting ypbind.

Comment 2 Bill Nottingham 1999-10-29 15:12:59 UTC
Hmm... is portmap running?
Also, are you using yourself as a ypserver?

Comment 3 Bill Nottingham 1999-10-29 15:16:59 UTC
(also, are you using the errata ypserv?)

Comment 4 Cristian Gafton 2000-01-27 19:12:59 UTC
closed dues to lack of feedback