Bug 846871

Summary: NX remote desktop: login works but no panels appear
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Robert K. Moniot <moniot>
Component: nxAssignee: Axel Thimm <axel.thimm>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance <extras-qa>
Severity: high Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 17CC: axel.thimm, limburgher, ville.skytta
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: Unspecified   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2012-08-11 04:16:06 EDT Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Robert K. Moniot 2012-08-08 21:05:41 EDT
Description of problem:
Logging in from a remote NX client, no Gnome panels appear.  They are actually present but out of view.

Version-Release number of selected component (if applicable):
nx-3.5.0-11.fc17.x86_64


How reproducible: always


Steps to Reproduce:
1. Run nxserver on Fedora 17 Linux host, configured per instructions.
2. Run nx client on remote host.  (I find approx same behavior with client on Linux or Windows host.)  Select Gnome desktop.
3. Connect to Linux host.
  
Actual results:
Desktop background appears, but Gnome panels do not appear, or only partially appear.  Background image is enlarged so it does not all fit in viewport.

Expected results:
Should see desktop same as for console login, with panels etc.  It worked OK in Fedora 16.

Additional info:
The problem apparently is that the desktop is not fitting into the viewport.  Panels are present but off screen.  Dragging or panning does not work so one can't bring them into view.
Workaround: Using Ctrl-Alt-R to enter auto-resize mode brings the entire desktop into the viewport and returns things to normal operation.

I don't know if this problem is in nx server or Gnome desktop.  Probably the latter since KDE doesn't have this problem, at least for me.
Comment 1 Ville Skyttä 2012-08-11 04:16:06 EDT

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 838028 ***