Bug 848893

Summary: Group view seems to hide empty groups
Product: [Other] RHQ Project Reporter: Heiko W. Rupp <hrupp>
Component: Core UIAssignee: John Sanda <jsanda>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact: Mike Foley <mfoley>
Severity: high Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 4.4CC: hrupp
Target Milestone: ---   
Target Release: RHQ 4.5.0   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
: 850229 (view as bug list) Environment:
Last Closed: 2013-09-01 06:00:01 EDT Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 850229    

Description Heiko W. Rupp 2012-08-16 13:51:53 EDT
When trying to deploy a bundle to a group, I see a group called "as7" in the dropdown. I did create that group earlier.

When looking at inventory->groups, no group is shown.

Looking at the database, it shows that the group 'as7' is indeed present, it just has no explicit members.
Comment 1 Heiko W. Rupp 2012-08-16 13:53:34 EDT
Also as7 server -> inventory -> groups -> membership shows that the as7 group exists.
Comment 2 Charles Crouch 2012-08-20 11:16:39 EDT
Based on initial comments from jsanda about this being fixable safely provisionally targeting at 311, still pending more detailed comment from jsanda
Comment 3 John Sanda 2012-08-20 12:18:52 EDT
This is a regression introduced as part of the work for bug 826493. I have committed a change to master so that empty groups are filtered only for availability searches/queries. 

commit hash: 5d472dce

While testing, I stumbled across another issue where an empty compatible group shows up under mixed groups. This is already logged under bug 708929.
Comment 4 Heiko W. Rupp 2013-09-01 06:00:01 EDT
Bulk closing of items that are on_qa and in old RHQ releases, which are out for a long time and where the issue has not been re-opened since.