Bug 8631

Summary: login fails: initgroups won't work under yp
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: David Olsen <david.m.olsen>
Component: pamAssignee: Nalin Dahyabhai <nalin>
Status: CLOSED WORKSFORME QA Contact:
Severity: high Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 6.1   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2000-05-22 15:36:44 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description David Olsen 2000-01-19 20:32:46 UTC
A user with multiple groups in yp can't login thru gdm, root cannot
'su - username' to this user either.

GDM error messages:
Jan 19 11:31:07 alecto gdm[749]: gdm_slave_session_start: olsen on :0
Jan 19 11:31:07 alecto automount[741]: attempting to mount entry
/home/users/olsen
Jan 19 11:31:07 alecto gdm[779]: gdm_slave_session_init: initgroups()
failed for olsen. Aborting.
Jan 19 11:31:07 alecto PAM_pwdb[749]: (gdm) session closed for user olsen

Comment 1 Nalin Dahyabhai 2000-02-29 13:59:59 UTC
What is the output of "id -a olsen"?  How many supplemental groups is
olsen a member of?

Comment 2 Cristian Gafton 2000-05-22 15:36:59 UTC
assigned to nalin

Comment 3 Nalin Dahyabhai 2000-06-10 21:33:22 UTC
This bug has been inactive for over three months.  I am closing it.  Please
reopen it if this is still a problem.