Bug 8631 - login fails: initgroups won't work under yp
Summary: login fails: initgroups won't work under yp
Keywords:
Status: CLOSED WORKSFORME
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: pam
Version: 6.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Nalin Dahyabhai
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2000-01-19 20:32 UTC by David Olsen
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-05-22 15:36:44 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description David Olsen 2000-01-19 20:32:46 UTC
A user with multiple groups in yp can't login thru gdm, root cannot
'su - username' to this user either.

GDM error messages:
Jan 19 11:31:07 alecto gdm[749]: gdm_slave_session_start: olsen on :0
Jan 19 11:31:07 alecto automount[741]: attempting to mount entry
/home/users/olsen
Jan 19 11:31:07 alecto gdm[779]: gdm_slave_session_init: initgroups()
failed for olsen. Aborting.
Jan 19 11:31:07 alecto PAM_pwdb[749]: (gdm) session closed for user olsen

Comment 1 Nalin Dahyabhai 2000-02-29 13:59:59 UTC
What is the output of "id -a olsen"?  How many supplemental groups is
olsen a member of?

Comment 2 Cristian Gafton 2000-05-22 15:36:59 UTC
assigned to nalin

Comment 3 Nalin Dahyabhai 2000-06-10 21:33:22 UTC
This bug has been inactive for over three months.  I am closing it.  Please
reopen it if this is still a problem.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.