Bug 1004669 - Submenu in right to left mode is not displayed properly
Summary: Submenu in right to left mode is not displayed properly
Keywords:
Status: VERIFIED
Alias: None
Product: JBoss Enterprise Portal Platform 6
Classification: JBoss
Component: Portal
Version: 6.1.0
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
medium
unspecified
Target Milestone: ER01
: 6.1.1
Assignee: Matt Wringe
QA Contact: Tomas Kyjovsky
URL:
Whiteboard: FixAvail
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2013-09-05 07:46 UTC by Filip Kiss
Modified: 2019-01-01 03:40 UTC (History)
6 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Known Issue
Doc Text:
The sub-menu in portal navigation right to left mode is displayed off the screen on smaller displays. (Nexus S with 4" screen, iPhone 4 and 5). There is no work-around to this issue.
Clone Of:
Environment:
Last Closed:
Type: Bug


Attachments (Terms of Use)
submenu is displayed off the screen (133.53 KB, image/png)
2013-09-05 07:47 UTC, Filip Kiss
no flags Details
site editor icon (68.39 KB, image/png)
2013-09-05 09:32 UTC, Filip Kiss
no flags Details
screenshot (118.81 KB, image/png)
2013-12-13 11:08 UTC, Lucas Ponce
no flags Details
screenshot 2 (85.74 KB, image/png)
2013-12-13 11:09 UTC, Lucas Ponce
no flags Details
screenshot 3 (95.65 KB, image/png)
2013-12-13 12:31 UTC, Lucas Ponce
no flags Details
screenshot from iOS6.1 saucelabs emulator (346.32 KB, image/png)
2013-12-13 13:43 UTC, Filip Kiss
no flags Details


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat One Jira Issue Tracker GTNPORTAL-3264 Major Resolved Topbar navigation menu issues with small screens and RTL languages 2014-02-26 06:52:06 UTC
Red Hat One Jira Issue Tracker GTNPORTAL-3355 Major Resolved Overlapping menus don't open properly 2014-02-26 06:52:06 UTC

Description Filip Kiss 2013-09-05 07:46:35 UTC
Submenu in portal navigation right to left mode is displayed off the screen on smaller displays. (Nexus S with 4" screen, iPhone 4 and 5) See attached screenshot.

Comment 1 Filip Kiss 2013-09-05 07:47:53 UTC
Created attachment 794049 [details]
submenu is displayed off the screen

Comment 3 Filip Kiss 2013-09-05 09:32:27 UTC
Created attachment 794139 [details]
site editor icon

There are also some letters in site editor button when using Right to Left with Arabic language (Android 2.3.3.)

Comment 4 Boleslaw Dawidowicz 2013-09-10 09:05:44 UTC
Leaving for 6.1.1. Not risking regressions in CR1

Comment 6 Filip Kiss 2013-12-11 12:00:27 UTC
Tested on DR01, it works for me on all tested devices except for iPhone 5 - submenu is not opened after clicking on: Group -> Administration -> submenu is not opened. However, submenu is opened correctly in Site -> Mobile -> Home, JPP features. It does not work only for Group menu items.

Additional info:
iPhone 5 with iOS 6.1.2 (10B146)

Comment 7 Lucas Ponce 2013-12-13 11:08:40 UTC
Created attachment 836275 [details]
screenshot

Screenshot using iPhone 5 emulator for jboss portal 6.1.1 DR1

Comment 8 Lucas Ponce 2013-12-13 11:09:26 UTC
Created attachment 836276 [details]
screenshot 2

Screenshot using an iPhone 5 emulator for jboss portal 6.1.1 DR2

Comment 9 Lucas Ponce 2013-12-13 11:10:53 UTC
Hello Filip,

I'm using BrowserSim emulator for iPhone 5 and I cannot reproduce issue.

Are you testing with a different emulator or directly using an iPhone device ?

Thanks,
Lucas

Comment 10 Filip Kiss 2013-12-13 11:37:49 UTC
Hi Lucas,
I'm using physical device - iPhone 5 with iOS 6.1.2. Did you use this version in Emulator ? On iPhone 4 it works fine. Btw. just for clarification - I suppose it's only wrong skin of iPhone 5 on your screenshot, because I can see it has iPhone 5 aspect ratio, but skin of iPhone 4.

Filip

Comment 11 Lucas Ponce 2013-12-13 12:31:13 UTC
Created attachment 836290 [details]
screenshot 3

Using a different emulator with iPhone5 (iOS 6) aspect, and I can't reproduce it.

Comment 12 Lucas Ponce 2013-12-13 12:32:53 UTC
I'm going to find a different emulator to see if I can reproduce the issue.

Please, if you also can test some emulator, that can help me as I have not access to an iPhone 5 device for tests.

Thx,
Lucas

Comment 13 Filip Kiss 2013-12-13 13:43:02 UTC
Created attachment 836330 [details]
screenshot from iOS6.1 saucelabs emulator

I was able to reproduce this bug on emulator from saucelabs.com. I clicked on "Administration" and nothing happened.

Comment 14 Matt Wringe 2013-12-13 14:41:43 UTC
(In reply to Filip Kiss from comment #6)
> Tested on DR01, it works for me on all tested devices except for iPhone 5 -
> submenu is not opened after clicking on: Group -> Administration -> submenu
> is not opened. However, submenu is opened correctly in Site -> Mobile ->
> Home, JPP features. It does not work only for Group menu items.
> 
> Additional info:
> iPhone 5 with iOS 6.1.2 (10B146)

Just a friendly reminder, since this issue is about the submenu being displayed off screen, it should only deal with this particular issue.

If you run into another issue, you need to open another bug for it. It makes it difficult for people to find the issue if the original title and description no longer reflect what is being discussed later one.

Comment 15 JBoss JIRA Server 2013-12-23 19:51:59 UTC
Peter Palaga <ppalaga@redhat.com> updated the status of jira GTNPORTAL-3355 to Resolved

Comment 16 Filip Kiss 2014-02-20 10:59:09 UTC
Verified on 6.1.1.CR01


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.