Bug 1020611 - [RFE] give some friendly messages when boot qemu-kvm with "-vnc :-5900"
Summary: [RFE] give some friendly messages when boot qemu-kvm with "-vnc :-5900"
Keywords:
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 733600
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: qemu-kvm
Version: 7.0
Hardware: x86_64
OS: Linux
low
low
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Virtualization Maintenance
QA Contact: Virtualization Bugs
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2013-10-18 04:52 UTC by Jun Li
Modified: 2013-10-22 16:29 UTC (History)
8 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Enhancement
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2013-10-22 16:29:21 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)

Description Jun Li 2013-10-18 04:52:50 UTC
Description of problem:
When boot qemu-kvm with "-vnc :-5900", the listening port will not be 0 port of host. The listening port will be changed by host. So qemu-kvm should give some friendly messages.  

Version-Release number of selected component (if applicable):
qemu-kvm-rhev-1.5.3-9.el7.x86_64
3.10.0-34.el7.x86_64

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1.Boot qemu-kvm with "-vnc :-5900".
# /usr/libexec/qemu-kvm -vnc :-5900 -monitor stdio
2.Check the listening port.
(qemu) info vnc


Actual results:
(qemu) info vnc 
Server:
     address: 0.0.0.0:47569
        auth: none
Client: none

Every time this port is different.

Expected results:
When boot qemu-kvm with "-vnc :-5900", qemu-kvm can not give some warning message or forbids using this port.

Additional info:
I also test "-spice port=0", it will give a error message.
# /usr/libexec/qemu-kvm -vnc :-5900 -spice port=0 -monitor stdio
qemu-kvm: neither port nor tls-port specified for spice

Comment 3 Hai Huang 2013-10-22 16:29:21 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 733600 ***


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.