Bug 1029887 - qemu-kvm ignores virtio-scsi cdrom as a boot device
qemu-kvm ignores virtio-scsi cdrom as a boot device
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: qemu-kvm (Show other bugs)
7.0
Unspecified Unspecified
unspecified Severity medium
: rc
: ---
Assigned To: Hai Huang
Virtualization Bugs
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-11-13 08:19 EST by David Jaša
Modified: 2013-11-27 13:43 EST (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2013-11-27 13:43:32 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description David Jaša 2013-11-13 08:19:50 EST
Description of problem:
qemu-kvm ignores virtio-scsi cdrom as a boot device

Version-Release number of selected component (if applicable):
qemu-kvm-1.5.3-19.el7.x86_64
seavgabios-bin-1.7.2.2-4.el7.noarch
seabios-bin-1.7.2.2-4.el7.noarch
sgabios-bin-0.20110622svn-3.el7.noarch

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1. define libvirt domain with virtio-scsi cdrom such as:
    <disk type='file' device='cdrom'>
      <driver name='qemu' type='raw'/>
      <source file='/path/to/image.iso'/>
      <target dev='sdb' bus='scsi'/>
      <readonly/>
    </disk>
2. define either <boot order='$INT'/> element within disk element or <boot dev='cdrom'/> within <os> element
3. boot the VM

Actual results:
boot from cdrom is not mentioned, when I enable bootmenu, it doesn't show up there

Expected results:
VM boots from virtio-scsi disk

Additional info:
Comment 1 David Jaša 2013-11-13 08:27:16 EST
when I delete <address> element and modify the bus parameter to bus='ide', the VM boots just fine...

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.