Bug 103157 - Intel Extreme Graphics card not intialized and usb hub as well(better discribtion in summary)
Intel Extreme Graphics card not intialized and usb hub as well(better discrib...
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
9
i686 Linux
high Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-08-27 05:38 EDT by Need Real Name
Modified: 2007-03-27 00:09 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-30 11:41:28 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Need Real Name 2003-08-27 05:38:05 EDT
Description of problem:
I donwloaded the new 2.6 kernel beta from your ftp. It works great except for
the fact that it fails to intialize my internal usb hub. As well my
845(something) 64mb graphics card(don't laugh, I know it a bad card). Only 2D
works, 3D is emulated by the CPU instead(leaving a horrible fps of a few a second).

My guess is someone left out a few DRI drivers

Version-Release number of selected component (if applicable):
Kernel 2.6 -test4 1.32.rpm (something)

How reproducible:
Always on my computer(haven't reinstalled the kernel thou), probaly with any
other  computer that has Intel Extreme graphics card(intergrated, series one)

Steps to Reproduce:
1.Buy a hp Pavilion 533c,(the next logical step is to wipe Windows :-) )
2.Install Redhat 9.0, then the kernel rpm.
3.Run a 3D game such as Chronium and/or Tux Racer
    
Actual results:
FPS of a few frames on 3D games(Chrouim slowed the computer to a crawl)

Expected results:
FPS of at least 20.

Additional info:
I have a HP Pavilion 533c, latest bios, have Not installed the proitary(I think)
drivers from Intel yet, The default 2.4 kernel still runs games at acceptable rates.
Comment 1 Need Real Name 2003-08-27 05:39:28 EDT
I did not install the priotary drivers to 2.4 kernel ether(maybe the installer did)
Comment 2 Bugzilla owner 2004-09-30 11:41:28 EDT
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.