Bug 1034449 - No audio on right channel with SB 0570
No audio on right channel with SB 0570
Status: CLOSED EOL
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: alsa-lib (Show other bugs)
19
x86_64 Linux
unspecified Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jaroslav Kysela
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks: AlsaVolume
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-11-25 16:00 EST by István Tóth
Modified: 2015-02-17 14:24 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-02-17 14:24:01 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)
alasa-info.txt (44.07 KB, text/plain)
2013-11-25 16:00 EST, István Tóth
no flags Details
the broken default setting (3.66 KB, text/plain)
2013-11-25 16:01 EST, István Tóth
no flags Details
the working stereo setting (3.66 KB, text/plain)
2013-11-25 16:02 EST, István Tóth
no flags Details

  None (edit)
Description István Tóth 2013-11-25 16:00:47 EST
Created attachment 828876 [details]
alasa-info.txt

Description of problem:


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1. Plug in headphone to audio out 1 (green) jack
2. Choose Analog Stero Output profile in Sound settings (actually, the bug is the same with any of those profiles)
3. Test speakers in audio settings, or play any sound

Actual results:
Audio in left channel only

Expected results:
Stereo audio in both channels


Additional info:

Linking the output volume sliders of the analog front playback volume tab in quashctl fixes the problem.

Files attached as requested in 497966

This is a desktop PC, with a discrete Create Sound Blaster Audigy SE (SB0570) card.
The card works perfectly under Windows 7
Comment 1 István Tóth 2013-11-25 16:01:29 EST
Created attachment 828877 [details]
the broken default setting
Comment 2 István Tóth 2013-11-25 16:02:01 EST
Created attachment 828878 [details]
the working stereo setting
Comment 3 Fedora End Of Life 2015-01-09 15:41:43 EST
This message is a notice that Fedora 19 is now at end of life. Fedora 
has stopped maintaining and issuing updates for Fedora 19. It is 
Fedora's policy to close all bug reports from releases that are no 
longer maintained. Approximately 4 (four) weeks from now this bug will
be closed as EOL if it remains open with a Fedora 'version' of '19'.

Package Maintainer: If you wish for this bug to remain open because you
plan to fix it in a currently maintained version, simply change the 'version' 
to a later Fedora version.

Thank you for reporting this issue and we are sorry that we were not 
able to fix it before Fedora 19 is end of life. If you would still like 
to see this bug fixed and are able to reproduce it against a later version 
of Fedora, you are encouraged  change the 'version' to a later Fedora 
version prior this bug is closed as described in the policy above.

Although we aim to fix as many bugs as possible during every release's 
lifetime, sometimes those efforts are overtaken by events. Often a 
more recent Fedora release includes newer upstream software that fixes 
bugs or makes them obsolete.
Comment 4 Fedora End Of Life 2015-02-17 14:24:01 EST
Fedora 19 changed to end-of-life (EOL) status on 2015-01-06. Fedora 19 is
no longer maintained, which means that it will not receive any further
security or bug fix updates. As a result we are closing this bug.

If you can reproduce this bug against a currently maintained version of
Fedora please feel free to reopen this bug against that version. If you
are unable to reopen this bug, please file a new report against the
current release. If you experience problems, please add a comment to this
bug.

Thank you for reporting this bug and we are sorry it could not be fixed.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.