Bug 10538 - hang at boot with single pentium pro on dual board
hang at boot with single pentium pro on dual board
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Brock Organ
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2000-04-03 08:52 EDT by mandrews
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2000-09-06 10:50:54 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description mandrews 2000-04-03 08:52:21 EDT
Installing Redhat 6.2 (and 6.1 too) on a HP Vectra XU 6/200 installs the
smp kernel. The machine has a single pentium pro (two socket on board).
Machine hangs at boot when first configuring processors:

per-CPU timeslice cutoff: 50.18 usacs.
CPU1: Intel Pentium Pro stepping 09
calibrating APIC timer ...
..... CPU clock speed is 199.7428 MHz
..... system bus clock speed is 66.5806 MHz
Error: only onbe processor found.
enabling symmetric IO mode... ...done.
...changing IO-APIC physical APIC ID to 16
Kernel panic: could not set ID
In swapper task - not syncing

I modified /etc/lilo.conf to use the uniprocessor kernelo and all is happy
- really just an annoyance (for me ... it stopped several others here from
Comment 1 Brock Organ 2000-04-25 15:23:59 EDT
This problem seems hardware specific ... we don't have the exact hardware
described in the report in our test lab, but using a generic Pentium SMP
motherboard w/ONE processor (Asus P/E - P55T2P4D) works without trouble...
Comment 2 Brent Fox 2000-08-09 11:30:15 EDT
We are unable to reproduce this behavior.  Please re-open if problem continues
with Pinstripe.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.