Bug 1059480 - broken link in /var/lib/ovirt-engine/deployments cause setup to fail
Summary: broken link in /var/lib/ovirt-engine/deployments cause setup to fail
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-engine-setup
Version: 3.3.0
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
medium
medium
Target Milestone: ---
: 3.4.0
Assignee: Alon Bar-Lev
QA Contact: Jiri Belka
URL:
Whiteboard: integration
Keywords: ZStream
Depends On:
Blocks: 1067412 rhev3.4beta 1142926
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2014-01-29 23:02 UTC by Alon Bar-Lev
Modified: 2014-09-18 12:24 UTC (History)
9 users (show)

(edit)
Clone Of:
: 1067412 (view as bug list)
(edit)
Last Closed: 2014-06-12 14:05:27 UTC


Attachments (Terms of Use)


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
oVirt gerrit 23277 None None None Never
oVirt gerrit 23278 None None None Never
oVirt gerrit 23347 None None None Never
oVirt gerrit 23877 None None None Never
oVirt gerrit 23878 None None None Never
oVirt gerrit 23879 None None None Never
oVirt gerrit 23880 None None None Never
oVirt gerrit 23896 None None None Never

Description Alon Bar-Lev 2014-01-29 23:02:55 UTC
Due to a bug in 3.2 setup in which some of the files at /var/lib were owned by root, the setup tries to chown files to ovirt user.

A broken link cause setup to fail.

Broken links happens because old reports package that was installed and removed/changed.

Comment 2 Alon Bar-Lev 2014-01-30 08:37:12 UTC
Sandro, whatever has simple workaround is not high.

 Sandro Bonazzola 2014-01-30 02:07:21 EST
Priority: unspecified → medium
Severity: unspecified → high

Comment 3 Eyal Edri 2014-02-10 09:47:30 UTC
moving to 3.3.2 since 3.3.1 was built and moved to QE.
(wasn't cloned yet to zstream, even though moving to modified before the build)

Comment 5 Jiri Belka 2014-03-07 10:11:35 UTC
what are the steps for verification please? Thx!

Comment 6 Alon Bar-Lev 2014-03-07 11:11:31 UTC
(In reply to Jiri Belka from comment #5)
> what are the steps for verification please? Thx!

for 3.4 it is difficult as this was backported to 3.3.z...

sequence was to create broken link at /var/lib/ovirt-engine/deployments, run engine-setup -- engine-setup fails.

now the deployments are created every time service starts, so cannot hold unexpected data.

Comment 7 Jiri Belka 2014-03-10 14:41:48 UTC
nothing to test here

15:41 < alonbl> jbelka: this issue is irrelevant to 3.4
15:41 < alonbl> jbelka: it was opened just to be able to clone to 3.3

Comment 8 Itamar Heim 2014-06-12 14:05:27 UTC
Closing as part of 3.4.0


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.