Bug 1076738 - No RHGB on some new ATI hardware
Summary: No RHGB on some new ATI hardware
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: kernel
Version: 7.0
Hardware: x86_64
OS: Linux
unspecified
unspecified
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Jérôme Glisse
QA Contact: Desktop QE
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2014-03-15 01:00 UTC by Vasiliy Sharapov
Modified: 2015-11-19 20:04 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version: 3.10.0-266.el7
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-11-19 20:04:10 UTC


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2015:2152 normal SHIPPED_LIVE Important: kernel security, bug fix, and enhancement update 2015-11-20 00:56:02 UTC

Description Vasiliy Sharapov 2014-03-15 01:00:03 UTC
This applies to the following:
ATI Kaveri [1002:1304]
ATI Bonaire [1002:6650] 
ATI Cape Verde PRO [Radeon HD 7750] [1002:683f]
ATI Pitcairn PRO [Radeon HD 7850] [1002:6819]


Filed from caseruns
https://tcms.engineering.redhat.com/run/117767/#caserun_4400564
https://tcms.engineering.redhat.com/run/117767/#caserun_4400567
https://tcms.engineering.redhat.com/run/120148/#caserun_4488181
https://tcms.engineering.redhat.com/run/120148/#caserun_4488184
https://tcms.engineering.redhat.com/run/119156/#caserun_4452849
https://tcms.engineering.redhat.com/run/119156/#caserun_4452852
https://tcms.engineering.redhat.com/run/120300/#caserun_4497426
https://tcms.engineering.redhat.com/run/120300/#caserun_4497429


Version-Release number of selected component (if applicable):
RHEL-7.0-20140214.0

Steps to Reproduce: 
Make sure that your graphics driver supports KMS.

Make sure you have rhgb quiet options in kernel commandline and no nomodeset
option


 1. Boot up



Actual results: 
RHGB does not appear. The text-mode boot progress bar appears instead.

Expected results:
Make sure the whole booting process is correct and smooth, without any graphic
fragments nor unaligned text/logos. There should be circle progress bar in the
middle of the display.


Additional info:
No RHGB on shutdown either,

Comment 1 Jérôme Glisse 2014-07-17 15:29:43 UTC
This should already work in 7.0 but reassigning to kernel as if it is an issue than it is a kernel issue.

Comment 3 Jérôme Glisse 2015-04-16 14:12:47 UTC
This need to be retested as it sounds like bad initrd or something like that.

Comment 7 Vasiliy Sharapov 2015-09-16 19:12:38 UTC
No longer applies to:
ATI Pitcairn PRO [Radeon HD 7850] [1002:6819]

Comment 8 Vasiliy Sharapov 2015-09-16 19:39:43 UTC
No longer applies to:
ATI Kaveri [1002:1304]

Comment 9 Vasiliy Sharapov 2015-09-30 08:16:33 UTC
No longer applies to:
ATI Bonaire [1002:6650]

Comment 10 Vasiliy Sharapov 2015-09-30 08:18:02 UTC
We no longer have ATI Cape Verde PRO [Radeon HD 7750] [1002:683f] to test on, seeing as this fix should apply to all HW using xorg-x11-drv-ati we can verify it as SanityOnly.

Comment 12 errata-xmlrpc 2015-11-19 20:04:10 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2015-2152.html


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.