Bug 108252 - most text in this document is invisible
most text in this document is invisible
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: openoffice.org (Show other bugs)
i386 Linux
high Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Dan Williams
David Lawrence
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2003-10-28 13:13 EST by Michael Tiemann
Modified: 2007-11-30 17:06 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2003-11-03 10:46:58 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Michael Tiemann 2003-10-28 13:13:28 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.4) Gecko/20030819

Description of problem:
When attempting to open the attached document, I can see a figure, and some
punctuation, but not most of the rest of it.  Most documents I can successfully
open and read.  This is one I cannot read, so I want to report it.  The file is
/home/tiemann/DevProc.doc (how do I attach?).

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Open this doc using OO 1.1 under taroon

Additional info:

How do I attach a document to bugzilla?
Comment 2 Matt Wilson 2003-10-28 14:10:42 EST
This is against OOo 1.1?  wouldn't this be a bug against Fedora then?
Comment 3 Michael Tiemann 2003-10-28 14:13:28 EST
Well, I installed OO 1.1 on Taroon.  If this would be more appropriately filed
against Fedora, file it that way.
Comment 4 Dan Williams 2003-10-28 14:18:36 EST
Is the default font for this document Times New Roman?  If so I've seen this
with another doc as well and changing the font fixes that.  So its a
remapping/substitution issue that I'll have to look into.  Its going to be messy

As a side note I've got successful builds here for 1.1.0-x on Taroon and would
like to get them out.
Comment 5 Michael Tiemann 2003-10-28 14:27:08 EST
Yes, Times New Roman, but not trivial to change font (I tried).  The font change
appears to have no effect.  The font color is somehow Red, but the font color
change button doesn't work.  When I do "Format->Character" I can apply color and
background changes (but still don't see the characters), but I cannot affect
color or background from the buttons in the tool panel.
Comment 6 Dan Williams 2003-10-31 13:53:56 EST
Michael, can you try to make a New document, switch the font to Times,
and then type something?  If I do that here, all the kerning and stuff
is correct, but the text is still white.  So it looks like there's
some bad handling iwth the Times font.  AFAIK OOo will remap Times New
Roman to Times anyway, but Times being blank is the real problem or at
least closely related.  This is a big issue...
Comment 7 Dan Williams 2003-11-03 09:09:06 EST
Please test this issue in 1.1.0-5.1 or later.  It should be fixed there.
Comment 8 Michael Tiemann 2003-11-03 10:17:41 EST
I confirm that 1.1.0-5.1 works as expected on the document I attached.
Comment 9 Dan Williams 2003-11-03 10:46:58 EST

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.