Bug 10886 - XWindows wont start with RedHat 6.2 install
Summary: XWindows wont start with RedHat 6.2 install
Status: CLOSED WORKSFORME
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: XFree86   
(Show other bugs)
Version: 6.2
Hardware: i386
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: David Lawrence
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2000-04-18 03:53 UTC by Marshall Fixman
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-05-08 14:18:31 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Marshall Fixman 2000-04-18 03:53:58 UTC
I installed RedHat 6.2 on a clean system.  Try to run "startx" to start
XWindows and I get the following (3 times):

xauth: error in loading shared libraries: libXmu.so.6: cannot open shared
object file

Looking at /usr/X11R6/lib I noticed there was no libXmuso.6.0 file so i
copied it from /usr/i486-linux-libc5/lib, and set up libXmu.so.6 as a
symlink to point to it.  This didn't help.

Comment 1 Bernhard Rosenkraenzer 2000-12-20 13:12:25 UTC
libXmu.so.6 is part of XFree86-libs. Make sure you have installed that package.
You might also want to run ldconfig to ensure the symlinks are in place. (We
can't reproduce the problem of libXmu not getting installed automatically
anywhere.)


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.