Bug 109403 - QLOGIC (qla2300) driver problems
QLOGIC (qla2300) driver problems
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
3.0
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-11-07 10:22 EST by Alexander Marx
Modified: 2007-11-30 17:06 EST (History)
4 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-11-27 11:36:57 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Output of dmesg while running 'modprobe qla2300' manually (7.98 KB, text/plain)
2003-11-11 09:56 EST, Nils Philippsen
no flags Details
Output of 'lspci' (1.37 KB, text/plain)
2003-11-11 09:57 EST, Nils Philippsen
no flags Details
Output of 'lspci -v' (5.95 KB, text/plain)
2003-11-11 09:57 EST, Nils Philippsen
no flags Details

  None (edit)
Description Alexander Marx 2003-11-07 10:22:43 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5a)
Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

Description of problem:
System: RedHat AS 3.0 GM

Hardware setup: DL380 with 2 qlogic FC2214 cards connected to a
cascaded VA 7410 and VA 7100.

Driver version shipped with RH: qla2300 v6.06b11

Prior installing the system, RH needs about 10 Minutes loading qla2300
driver ("Loading qla2300 driver ..."). RH does not seem to recognize
any LUN's.

Later, at boot time the system needs approx. 7-10 min. to start:
"qla2x00_isr MBA_PORT_UPDATE ignored." or "Waiting for LIP to complete
...", there it hangs. Trying all varieties (un)plugging FC cables has
no effect.

HP's recommended driver version: qla2300 v6.06.50

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Install RH AS 3.0 GM on the system described above
2. Boot the system
    

Expected Results:  The system should boot immediately and realize the
corresponding LUN's. SLES 8 SP2a ('Novell' Linux) on the same system
causes no problems.

Additional info:
Comment 1 Arjan van de Ven 2003-11-07 10:24:26 EST
can you attach dmesg and lspci ?
Comment 2 Nils Philippsen 2003-11-11 09:56:01 EST
Created attachment 95903 [details]
Output of dmesg while running 'modprobe qla2300' manually

modprobe first seemed to hang the machine (probably during the resets), but
recovered later (after about 5 minutes)
Comment 3 Nils Philippsen 2003-11-11 09:57:12 EST
Created attachment 95904 [details]
Output of 'lspci'
Comment 4 Nils Philippsen 2003-11-11 09:57:47 EST
Created attachment 95905 [details]
Output of 'lspci -v'
Comment 6 Alexander Marx 2003-11-27 11:34:02 EST
The kernel package "kernel-smp-2.4.21-4.17.EL.i686.rpm" resolved the
problem, the LUN's are recognized and the driver does not hang the
system. Works with no problems so far, therefore resolved.
Comment 7 Nils Philippsen 2003-11-27 11:36:57 EST
Solution isn't in publically available kernel packages, so setting to
RESOLVED/RAWHIDE.
Comment 8 Ernie Petrides 2005-10-05 20:39:29 EDT
This was fixed in RHEL3 U1.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.