Bug 109477 - Installation broke my CD player
Summary: Installation broke my CD player
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel
Version: 1
Hardware: athlon
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Arjan van de Ven
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-11-08 10:21 UTC by Ingemar Hultquist
Modified: 2007-11-30 22:10 UTC (History)
0 users

(edit)
Clone Of:
(edit)
Last Closed: 2003-11-11 00:58:51 UTC


Attachments (Terms of Use)
Output from hdparm (482 bytes, text/plain)
2003-11-08 10:24 UTC, Ingemar Hultquist
no flags Details
Relevant(?) lines from logs (667 bytes, text/plain)
2003-11-08 10:30 UTC, Ingemar Hultquist
no flags Details

Description Ingemar Hultquist 2003-11-08 10:21:35 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6a)
Gecko/20031102

Description of problem:
Booted with Yarrow disc 1 started checking the discs. The media-check
tool ran up to 100% ok, then froze. 

I rebooted the computer to start the installation again, only to
notice that the CD-rom did not work. Trying several different discs,
all with the same result "no medium found".

The CD-rom is a: ACER, ATAPI-CD ROM-DRIVE-52MAX

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Couldn't Reproduce


Additional info:

Comment 1 Ingemar Hultquist 2003-11-08 10:24:21 UTC
Created attachment 95820 [details]
Output from hdparm

Comment 2 Ingemar Hultquist 2003-11-08 10:30:27 UTC
Created attachment 95821 [details]
Relevant(?) lines from logs

Comment 3 Ingemar Hultquist 2003-11-08 10:32:43 UTC
Line from /etc/fstab
--------------------
/dev/cdrom              /mnt/cdrom              udf,iso9660
noauto,owner,kudzu,ro 0 0


Comment 4 Need Real Name 2003-11-08 15:52:09 UTC
I heard that new Mandrake installer erases the firmware from some LG
CD-ROMs using an ATAPI instruction that isn't supposed to be that
harmful. The bug is fixed now, but the LGs can't be repaired:(

Comment 5 Arjan van de Ven 2003-11-10 21:21:37 UTC
we don't have the patch in question in our tree so that's not it for sure

Comment 6 Dave Jones 2003-11-11 00:58:51 UTC
As this is the first report we've had of this form, it smells like bad
hardware to me.



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.