Bug 111439 - kde crashes on kcminit startup
kde crashes on kcminit startup
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: arts (Show other bugs)
1
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ngo Than
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-12-03 13:13 EST by Mattia Verga
Modified: 2007-11-30 17:10 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version: 3.2beta
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-01-06 04:57:44 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)
backtrace (2.29 KB, text/plain)
2003-12-03 13:16 EST, Mattia Verga
no flags Details
.xsession-errors file (9.39 KB, text/plain)
2003-12-18 12:56 EST, Mattia Verga
no flags Details

  None (edit)
Description Mattia Verga 2003-12-03 13:13:52 EST
when I log into kde and my audio starts, kde crashes with an error
message about kcminit. Then it returns at the login screen. I have an
integrated audio chipset Intel 82801CA on a notebook IBM T30. I
downloaded all available updates of Fedora.
Comment 1 Mattia Verga 2003-12-03 13:16:25 EST
Created attachment 96316 [details]
backtrace
Comment 2 Ngo Than 2003-12-15 07:59:04 EST
the backtrace does not say about the problem. It's not reproduceable
on many machines here.

How does the error message look?

Could you please check if you have enough space in your home and /temp
directory.
Comment 3 Mattia Verga 2003-12-15 12:07:17 EST
I have enough free space on home and /temp.
I notice that if I set in control panel to not start Arts server on
startup and I chek this option after Kde was started my audio works.
If I do this, even if I log out and relog in (so kde starts with arts
server this second time) everything is ok. If I restart the machine it
crashes: sometime only the audio doesn't function and no message
appear (only do some noises on startup), sometime the audio doesn't
function and the error message appear, sometime (rarely) all freezes
and I need to reset).
Comment 4 Ngo Than 2003-12-17 09:31:30 EST
It will help me to debug this problem, if you could send me the
$HOME/.xsession-errors if you use KDE/GDM for login.

Could you please try KDE 3.2 in rawhide. Does it fix this problem.
Comment 5 Mattia Verga 2003-12-18 12:56:55 EST
Created attachment 96615 [details]
.xsession-errors file

after I forced a /root filesystem control at startup, now the audio works but
not at every startup. I will try to install kde 3.2 as suggested
Comment 6 Mattia Verga 2004-01-03 04:56:36 EST
I've installed Kde 3.2beta and now seems to work...

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.