Bug 112185 - 'admin users' prevents users to access share
Summary: 'admin users' prevents users to access share
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: samba   
(Show other bugs)
Version: 3.0
Hardware: All
OS: Linux
high
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Jay Fenlason
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-12-15 20:37 UTC by Ralf Spenneberg
Modified: 2014-08-31 23:25 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-05-13 17:58:50 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Ralf Spenneberg 2003-12-15 20:37:44 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.7 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20030131

Description of problem:
Samba is domain member server in NT 4 domain
admin users ='@DOM+Domain Admins'

User DOM+joe is member of DOM+Domain Admins.

Using Server Manager for WinNT the User DOM+Joe has full access to a
share.

When accessing the share the user is denied access due to a wrong
security descriptor.
Removing the user from the DOM+Domain Admins group or removing the
admin users directive allows the user to access the share.


Version-Release number of selected component (if applicable):
samba-3.0.0-14.3E 

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Join the Domain
2. Create a share
3. Add the admin users directive to the samba configuration
4. Allow access to the share via the Server Manager for WinNT
5. Access the share
    

Actual Results:  Access is denied

Expected Results:  Access is allowed

Additional info:

Volker Lendecke already acknowledged the bug. I already entered a bug
report on the samba bugzilla site:
https://bugzilla.samba.org/show_bug.cgi?id=885

Comment 1 Jay Fenlason 2004-01-17 05:00:19 UTC
I've put RPMs of samba-3.0.2rc1 on 
http://people.redhat.com/fenlason/.samba .  Can you try them and see if 
they resolve your problem.  Note that these are un-qa'd packages of a 
release that is not intended for production use.  If they solve your 
problem, I will attempt to get samba-3.0.2 included in the next quarterly 
update of Red Hat Enterprise Linux 3. 

Comment 2 Suzanne Hillman 2004-05-13 17:58:50 UTC
Has been multiple months. Closing this bug. If still a problem, please
reopen with more information.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.